Isnin, 27 Februari 2017

Journey To The West - Perth, Australia ( Day #2)


Alhamdullilah syusye dah berada 2nd day di Perth.. Kami check in di homestay Havana Villas 
 dengan harga AUD195 semalam untuk 5 orang.. (padahal masuk 7 orang dewasa 2 kanak2..orang kata pandai2 la nak hidup beb). Menu malam syusye dan geng hanya Meggi je. Di sebabkan dah malam xsempat membeli barang2 untuk masak tapi tetap kenyang..

Tempat di berikan memang sangat selesa.. 
(lupa nk ambil gambar bilik di sebabkan kepenatan)

2nd day Itinerary 

kami gerak dalam 5 pagi di sebakan untuk 1st day kami x sempat nak pergi Natural Bridge dan tidak jaoh dari Albany hanya dalam 20 minit sahaja perjalanan.. Janji rugi  kalau sape pergi Perth tak menjejakkan kaki kat sini.. 
Jom kita layan gambar... 

singah sekejap kat town Albany

haruslah tuan tanah jadi model.. (jangan kecam saya OK)

mak kteowg ckp ambil gmbr mcm Che Ta x?

ni la cantik wei.. cantik x? kagum kan.. 





masa ambil gambar ni waktu baru pukul 6.30pagi kot.. Kami la orang 1st sampai..(luckyly datang awal  xpayah bayar parking) ahahahahaa. So muntah ambil gambar




Move to Giant Tree Top Walk (rujuk Itinerary )

Saba n Azi x masuk sebab depa tu gayat.. (takut ketinggian)

Sambil menunggu kami2 ni...derang bedal Whittaker's...murah beb AUD1.50

masuk AUD26 utk dewasa dan AUD10.50 utk Children


tinggi kan? masa jalan tu angin kuat bergoyang besi tu.. hehehe... 


besar kan pokok tu.. ikutkan kereta pow bole masuk 

see besau sungguh pokok2 nya... 

lepas kami menikmati keindaan ciptaan Allah.. let go.. next destination. kami berhenti makan di Margert Town.. Lapar sangat dah...rupanya dah masuk tengah hari rupanya.. 



Setelah hampir 1 jam syusye kt sne....turun2 je lapau la plak. Ape lagi...berbekalkn makanan yg di bawa...kami makan je kt parking lot tu...best woooo....jemput breakfast sume....


Our Next Episode..Margaret River

Kitowg benti lunch kt cni...mostly kedai makan kt cni Halal...ape lagi syusye makan ayam grg la...tp heaven lg makanan kt Malaysia...sos die xbest. So sesapa nk g Perth nnt better bwk sos peket dr Malaysia...Jom tgk suasana kt margaret river....






Syusye benti kt cni utk lunch dlm 1 jam je...so nk drive ke tmpt lain plak. Xleh nk stay lama2 sbb perjalanan ke satu2 tmpt amik masa 1 jam dan 2 jam. Kena kejar mse....Masa itu Emas....patot la emas tu mahal kan? Next Station will be Lavender & Berry Farm then ke Yulingup Maze...So Lets go Guys...











Malangnya...pada hari kami ke Yulingap maze tu TUTUP plak aritu. So...Syusye n team gerak ke destinasi seterusnya.

Here We Come...Canal Rock

Disebabkan oleh Yulingap Maze tutup so syusye and team ke Canal Rock...benti Solat kt cni. utk pengetahuan semua...kami solat dalam Van je...jom layan gambar ktowg kt cni...agaknya kt Perth ni byk Rock kot...hahahahahaha...Air die sejuk gler...mcm ais wehhhh

















1 jam telah berakhir...makanya perhentian terakhir ktowg sebelum balik ke Perth City mesti la Busselton Jetty...Lets Moving. dr Canal Rock ke cni ambil mse 1 Jam

Di sini kami perhentian terakhir...Busselton Jetty, West Australia











Sementara menunggu kawan2 yg lain smpi ke ujung jetty...syusye lepak dkt restaurant tepi jetty tu. Org Perth ni mmg friendly...suasana angin kt cni mmg sejuk gler....

Kami nk balik Perth City dh.....2 jam 30 minit dr cni ke homestay kami di Heron Park. Sebelum tu sggh beli barang basah sikit...habuan dinner ktowg mlm ni....Jom2...murah gler coklat kt cni AUD1 je beb.....ape lgi sakan derang ni borong coklat. Tp air mineral kt cni bapak mahal...aduhhhh lari bajetku...





Tamat kami pusing2.. semua tempat tersebut 1 hala ke perth city.. 
dah penat kami trus ke home stay.













Tiada ulasan: