Jumaat, 24 Februari 2017

Journey To The West - Perth, Australia ( Day #1 )

Usai landing di Perth, International Airport

Berkenaan Pakej untuk Homestay dan Transport totally diuruskan oleh Kak Zai dr Kolej Anggerik, UiTM S.Alam...pepehal kowg nk taw bole PM tepi ngn kakak ni..03-55443596. Ni la org kuat ktorg...


Bagi Itinery plak totally daripada Kak Liza Kolej Perindu UiTM S.Alam hasil perbincangan bersama ktorg merangkap mak utk ktorg semua...ni la orgnya


Ni la mafia team g Perth...org yg dapatkan balik duit pakej...duit blanja...duit visa...duit insurans...duit baggage ktorg...thanks Azie...hahahahha ( single lg taw )


So..Lets move to our journey day #1

Sesudah je landing trus syusye n team keluar untuk jumpa ngn org penting ktorg tau...
Omar ( transport ngn homestay ). Oppppssss....lupa plak...before tu beli simkad dlu 15AUD utk 7 hari, data hanya 100MB je sehari. So top up trus 5AUD untuk habuan waze nk ke tempat2 based on itinery ktorg tu dan hupdate gambar le. Dalam van tu mmg ade GPS dh...back up utk waze kot2 GPS xupdate jalan2 nk ke tmpt2 tu.




Ok Guys..Perjalanan Ke Albany, West Australia

Macam xpercaya pon ade...yeayyyyyy syusye dh berpijak di bumi Perth...usai je Umar pick up ktorg then truskan perjalanan ke Albany. Perhentian pertama ktorg selepas 3 jam perjalanan iaitu Wave Rock...berbaloi beb. Cantik gler....kurniaan Allah s.w.t hasil daripada hakisan air dan angin...dh mcm wallpaper dh haaa....jom kt tgk pic syusye and the team....trus ilang penat driving.






gigih ku panjat jugak.. 

ni view di atas wave rock... cantik wei.. 



lepas puas hati ambil gambar kita ke Albany.. so perjalanan mengambil masa dalam 4 jam. kematu la di buat nya.. 




yang ni berhenti makan.. bekalan di bawa sanggat membantu... Nasi impit + sambal goreng + serunding daging.. perghhhh terbaik.. makan dalam keadaan sejuk2 angin sepoi2... memang bahagia... 

ok nanti kami update untuk 2nd day pulak yea... tunggu taw.. banyak tempat yang menarik!!! 



Itinerary nanti syusye update.. Tunggu taw!!







Tiada ulasan: