Jumaat, 13 November 2015

#Day 2 exhausted day...but then am hepi


# 2nd day trip 



bangun pagi gosok gigi... hahaha.. so let's go to Phi Phi islands... 


sebelum itu kita isi perut bagi kenyang... after 10 am kami di jemput untuk  masuk ke pulau dan masuk ke pantai Ao Nang... 





hampir setengah jam kami tunggu... jadi kita bergambar dulu... hahaha.. memang heaven la dengan gambar.. gila puas ati dpt beli yicam last minit.. big thank u kpd kak saba sebab usaha cari dengan harga yang amat puas ati... memang kami bergambar sakan giloooooooooooooo2... hahahaahhah.. jom layan pic before kami masuk pulau... 







lom msuk pulau da gelap mcmne nie.. 


ok let's go baby... gila naek speed boat dok depan kan.. memang menikmati n enjoy.. subhanallah cantik sungguh ciptaannya.. speechless gler wei... cantik sesgt... kami beli pakej ke phi phi island dan 7 pulau dengan harga 900baht.. gilo memang berbaloi ssgt... enjoy the trip..  jadi kami terjumpa 4 owg kakak or makcik dari UM.. gler dah jadi geng..  jom layan pic je la



let's go to island... terbaek!!!
derang memang sporting gler!!


1st pulau kami pergi ialah Bamboo Island....kat situ rasa tidak puas ati sebab kena byar 400baht ( National Park ).. padahal x de pape2 pow.. gelap sgguh.. lari bajet ku!! hahahahah .. jom layan di national park..


yeah 1st pulau da sun burn
Add caption



1st pulau da mandi.. mane tak gelap..hehehehe
hahaha bergambar sampai muntah
amboi kak saba kita... kemain lagi tggi dia lompat 
heheeheh.. gmbar je la... latar belakang abaikan ye....heeheh
setelah 40 minit di beri masa, kami teruskan perjalanan menjelajah ke pulau2... alamak ade pulau yang tak ingat la.. ade yang pulau kami tgk tas boat aja... 

cantik kan view dia..
lihat air dia memang jernih sgguh la
layan kan aja.. 
ok lepas tu kami ke next pulau maya beach.. cantik tapi tengah panas gler.. gler la wei panas.. mcm ne la mat saleh bole berjemur tgh2 panas lit lit tu.. aduhyai.. cantik jujak pantai ni...memang jernih.. 

see cantik kan view dia..
cantik kan... mmg teruja sgguh..





ok selepas itu, saat yang di nanti2 kan.. hahahaha.. snorkling.. yahooooooo... ade 2 tempat tourist guide bawa kami.. memang terbaek la... cantik gler wei... memang teruja sesangat... tapi package yang kami beli diberi lunch.. so kte layan sat pic lunch dlu b4 snorkeling... tempat mkn mmg selasa dan lauk dia pow byk.. yeahhh sgt berbaloi dan puas ati.. after snorkeling dalam pukul 5 ptg kami di bawa balik dan di ntaq ke hotel..






tgh rakus sbb kelaparan..
huh jaoh plak kan..
tempat makan 

hahahaha... bergaya tak kami
nampak tak jernih kan air dia.. 


muka kepenatan... 
exhausted... rest sebentar..

pukul 8pm bermula aktiviti JJCM kami. Saat mencari dan mengenyangkan perut... memang da kelaparan tahap harimau belakang la.. mmm makanan halal xde masalah di sini.. cuma mahal dan murah je.. kami makan gerai2 tepi jalan je.. di sebabkan bajet sgt terhad.. heheehhhehe.. mkn pow share 2 owg... mmg percutian bajet la..

mcm biasa kami akan bjmp di dpan hotel kami..so let's a move
jalan2 cari mkn..2nd day nite kami jln pnya la jaoh wei.. 
pancakes banana with nutella.. 
mmm x sdap tp kat cucumber restaurant mmg terbaek.. 
so dah kenyang apa lagi kami pergi mengurut.. hahahaha.. 1 bdn lagi.. ambil ko bis dia kepak2 kaki2 ku..adeh... sakit tp best sbb penatkn.. xmakan xpe asal dpt urut tiap2 malam.. kami ambil package urut 1 bdn untuk 1 jam dgn harga 200baht.. lepas tu memang lena tidur smp pagi.. hahhaha..


to be continued for day 3....








Khamis, 12 November 2015

My 1st Holiday...Out Of Malaysia

# Day 1

Ok guys...just a little story for my 1st trip to krabi. My 1st journey to the west...my train at 9.30am but unfortunately our train delayed for 2 hours from Arau to Hatyai. When the train arrived at the station a large field test again in our journey delayed by 1 hour. Here we meet a man he also happens to be to the same destination. I salute this guy because travel alone. So ... introductory session begun ...




We stopped for lunch at the food court of the land for $ 17 ... at 2pm we arrived at hatyai ... if Malaysia at 1pm. we start looking for travel agencies for onward travel. for the 1st time ... I remember 500baht from hatyai to Krabi relatively inexpensive la ... apparently the van to get there can be 350baht ... first experience. Van Hatyai move at 4pm and we arrived in Krabi at 9pm ... a rather tiring journey. Me nand my friend check in at Nong Eed Resort for 550baht per nite...quite cheaper compared to Malaysia rate.


Hatyai Railway Station





After check in and having our shower...suddenly our stomach feeling hunger... our last meal at 12pm on a Padang Besar. So here we go....JJCM




After having our dinner then we started start our journey down the bazaar around Ao Nang. For tonight ... we just walk and window shopping only. The body was already exhausted, so back to the hotel and sleep. Tomorrow we travel to the islands...

Good Night All ... See you tomorrow for the next story ....