Rabu, 26 Ogos 2015

SUKUM Kali ke 40 bagi tahun 2015 UiTM - GOLD Medal


Assalamualaikum... 
hai2... morning semua.. 
mmm lama nya tak update blog... 
jap ek nak sapu habuk dulu.. hahahahah 

ok2.. syusye nak cete kit pasal sukum 2015 
Alhamdullilah kami telah mencatat sejarah 
di mana mengondol  emas bagi kategori 
Women (Single,Triple,Forus ) triple men
dan menjadi JOHAN keseluruhan bagi 
kategori Wanita bagi Sukum 2015. 

Opening Sukum 2015

Opening Sukum 2015

Al maklum la trainning hanya satu minggu je... 
kami guna sebaek2 nya dengan CTR yang diberikan.. 

terima kasih kepada Kak Haslah selaku jurulatih untuk pasukan UiTM
you're the best coach ever in the WORLD once your shoulting 
"HELLO" 
haaaa cerah semua bijik mata.. bukan UiTM sahaja 
malah semua team terus bagun... hahahaha
stadium yang gamat bole jadi sunyi la.. 
hebat tak my our COACH??

kak Haslah.. (Coach UiTM)


Meh2 cerita sedekit sepanjang tournoment bagi team ku.. (TRIPLEs)
untuk group kami tiada masalah... eheheheh (belagak x??)
1st game UiTM vs USM 11-4
2nd game UiTM vs UTeM 22-2
kami kenduri mata..

ku tgh delivery bowl.. hehehe.. (gaya je lebih)

alhamdullilah menjadi Johan kumpulan F 
kami layak ke suku akhir dengan USIM (25-2)
dengan kemenangan kami trus ke semi final bertemu dengan UM
haa bahang mula terasa.. perghh memang tradis sgguh masa semi final
kami menang dengan 1 shot (8-7) .. 
memang gila la kn.. last end bagi 4 point.. aduhyai.. 
tak tahu la apa nak jadi pada last end tu.. tp nak kata memang rezeki kami dan 
memang kami layak ke final.. 
alhamdullilah syukur nikmat mu ya allah
kami sekali lagi merasa main untuk final 
kemuncak segalanya..

tunggu nak beraksi..


pada sukum 2014 kami hanya merai perak sahaja
dengan azam dan tekad yg baru kami target nak dapt GOLD 
medal for UiTM. 

Dari 6 team untuk final 4 team dari UiTM mara 
ke final.. di mana SIngle Women vs USIM
TRipleWomen vs UniMap
Fours Women vs UMT 
Triple Men vs UniMap..

kami berjumpa dengan UniMap
di mana pada tahun lepas kami kalah dengan UniMap
pada pusingan group.. orang yang sama.. 
mmm memang terasa stress, takut, cuak. 
semua lah.. 

syusye cete sedikit masa final.. 
mmm agak cemas di mana syusye ketinggalan 3-5
dengan semangat berpasukan Alhamdullilah 
sedikit demi sedikit kami terus mara ke hadapan
lastly kami menang dengan 11-7.. 
yeahhhhh dapat balas dendam... 

yeahhhhhhhhhhh.. gold medal for this Year..
Akhirnya... 
COngrat for SingleWomen
Congrat for me Triple Women
COngrat for Forus Women 
COngrat for Triples Men 
and
Congrat for Single Men (Bronze Medal)

BTW thank you for my team (kak Sue-Lead, Azie-Vskip)
thank sgt2 dengan kepercayaan dan komitmen
kamu spanjang tournoment..
thank again beri kepercayaan kat syusye menjadi Skip.. 
mmm byk lagi yg syusye perlu baiki...Al maklum lah
buat kamu cemas masa semi final.. hahahah (Skip mu menangis..hahha)
 you're the best..
kalau ada salah silap termarah ke... terkasar bahasa
syusye minta maaf yea... 
thank berikan kemenangan pada tahun nie.. 2015..


Insya Allah tahun depan kita jumpa lagi... 
memang tak salah dan tidak silap syusye memilih kamu 
untuk team triple.. thank u kpd kak haslah 
memberi kepercayaan kpd syusye.. 

thank you kpd kwn memberi support 
sepanjang tournoment dan doa.


Single Women- KAk Haslan




Women FOurs ( Kak Yan,Kak Saba, Kak Tinie, Kak Elly)

Women Triple (Suhana,Nurul Azida.Asura)

Men Triple (Azril,Khucai,Hawari)

beraksi dengan medal..

Johan (Women Triple) dan Johan Keseluruhan 


Ok done Sukum 2015.
ok bye nak sambung kerja.. heheehhe