Khamis, 13 Jun 2013

Melayan jiwang!!



Selamat pagi....
assalamualaikum....
sejak 2 menjak nie saya suka nyanyi lagu nie...
memang suka gila lagu nie...
p/s:tidak mengena pow dalam hidup saya ok...
hahahah...jom layan lagu nie...
lalalalalalalalalalalaalalal

nak pelamin mcmne la kawin nanti walau pon pelamin angan ku musnah... =)



Masih lagi tidak terlewat
Untuk aku ucap tahniah
Di atas kehadirannya
Menggantikan aku

Pastinya oh hidupmu
Akan lebih bermakna
Dan aku usah kau kenang
Walau kita pernah berkasihan

Maafkan diriku ini
Kerna tidak hadirkan diri
Di sewaktu hari
Persandinganmu

Adakah kau ingin lihat
Air mata ini berguguran
Puaslah hatimu kini
Memainkan perasaanku selama ini

Masihkah dengan janjimu
Apapun jadi akulah pilihanmu
Engkau sanggup hapusi cinta yang lalu
Ku angankan pelamin indah untuk kita berdua singgah
Sayangnya... Semua musnah

Kau buat malamku jadi gerhana
Dan hidupku tiada maknanya
Hanya bernyawa namun tak bermaya

Terkadang aku merasa menyesal
Kerna telah sehabis daya
Aku cinta dirimu kasih
Akhirnya aku sendiri
Tersisih...

Bisa sungguh luka ini
Walau tak berdarah













Selasa, 11 Jun 2013

Ketam oh Ketam


Assalamualaikum....
haaaa hari ini saya nak cerita kan pasal ketam...
ketam oh ketam...

Akhirnya saya dapat jugak makan ketam...
saya memang minat giler kot makan ketam...
GILA ok...hahahah

hari tu kawan baik saya pergi pasar
dan dia belikan 2 ekor ketam..
haa habis la nasib ko ketam...

jom operasi di dapur saya...
memang sedap gila la dapat makan benda kita nak..
lepas itu kita masak sendiri.. 
memang satu nikmat wooooooooo

                                                             Ini lah nasib dua ekor ketam....
habis la kamu...



tadaaaaaaaaaaa....
dah jadi lauk dah pow...
menu hari nie masak lemak ketam...
sangat sedap woooo...
terbaik dari ladang....



haaa tuuuuuuu dia.....(gila sampai hari nie terasa bisa2)
makan ketam sampai terluka wo...
marah gilar ketam tu kat aku....
ke aku terlampau GHAIRAH sgt makan dia...
sampai tanga terluka di buat nya...
hahahahaha....


terbaek lah...
Actually lama tak masak kat rumah...
jadi semalam pow balik awal..
bahan2 pow ada so main campak2 je....

Hari tu dah masak dah kat rumah kampung...
sedap tu try balik tu...
jadi 2nd time la saya masak ketam sendiri...

p/s: hari nie poce.. tapi tak tahu la macam mana bole update pasal makanan...
penyakit mental..hahahahaha







Isnin, 10 Jun 2013

Merindui mu~~~





Mengapa waktu

Tak pernah berpihak kepadaku
Apakah aku terlalu
Terlalu banyak berkelana

Mengapa kita

Masih saja tak pernah bersatu
Selalu saja bertemu bertemu saat
Kau milik yang lain

Mungkin kau bukanlah jodohku
Bukan takdirku
Terus terang

Aku merindukanmu

Setengah mati merindu
Merindu
Tiada henti merindukanmu
Masih hatiku untukmu
Aku tetap menunggumu

Mengapa waktu

Tak pernah berpihak kepadaku
Apakah aku terlalu
Terlalu banyak berkelana

Mungkin kau bukanlah jodohku

Atau bahkan bukan takdirku
Terus terang

Aku merindukanmu

Setengah mati merindu
Tiada henti merindukanmu
Masih hatiku untukmu

Aku merindukanmu

Masih hatiku untukmu
Aku tetap menunggumu

Menunggumu

Menunggumu
Aku tetap menunggumu



p/s: bestkan lagu nie? tiba2 suka pulak kan.. jom layan lagu nie... =)







Jumaat, 7 Jun 2013

Jenis Lelaki Yang Anda Patut Putuskan Hubungan





1 – Lelaki yang sering mengucapkan kata sayang tetapi tidak mahu atau tidak bersedia untuk menjalinkan hubungan yang lebih serius walaupun anda sudah mengenalinya sudah bertahun2. Ini bermakna bahawa anda bukan orang yang dia inginkan & mungkin juga anda tiada dalam kamus hidupnya.
( hahahha... memang ada pow)



2 – Lelaki yang sentiasa menghubungi anda tanpa mengira waktu. Selalunya lelaki sebegini akan mengeluarkan kata-kata manis apabila dia sangat memerlukan anda. Tetapi, bila anda memerlukannya, dia langsung tidak muncul atau memberi banyak alasan untuk mengelakkan dari anda.( lelaki macam ni banyak yang muncul ada dalam hidup syusye)


3 – Lelaki yang selalu mengajak anda keluar hanya sebagai teman tapi mesra. Kemana saja anda berdua. Ibarat merpati 2 sejoli la konon pada pandangan orang lain. Malangnya hati lelaki tu tak terdetik langsung untuk mengisi anda dalam ruang hatinya yang dah lama kosong. Jangan buang masa dengan lelaki cenggitu.(hahahahha ni pow wujud sejak dua menjak tiba-tiba teringat pulak) 


4 – Lelaki yang sudah mempunyai kekasih, tapi tetap mahukan anda (tamak betul). Selalunya lelaki macam ini mempunyai ramai awek tapi sekadar memenuhi nafsunya.( banyak je lelaki macam tu, bukan ada kekasih je tetapi yang ada isteri pon nak join sekali... pe laaaaa)


5 – Lelaki yang anggap dirinya sentiasa betul. Pandangan atau setiap perkara yang anda buat salah pada mata atau pandangan dia. Selalunya kalau menjalinkan hubungan dengan lelaki macam ini, anda akan sering dimarah atau ditengking kononnya anda saja yang bersalah dalam sesuatu hal (ego la tu), hal kecik pun nak dibesarkan.
(ingat la wahai lelaki macam ini tiada yang perfect dalam dunia nie ok.. jangan pikir kamu je betul..check n munasabah diri banyak che wahhhh)


p/s: kepada lelaki di luar sana cuba jangan tercalon atau tersenarai dalam carta ini yea... hahahaha.... sekiranya terasa lelaki di luar sana syusye minta maaf... list ni tidak mengena dengan sapa2  pon dalam hidup atau sudah meninggal dunia dalam hidup syusye ok.












Khamis, 6 Jun 2013

JEnis- JEnis Kawan



Bilamana kita jumpa ramai orang, baru kita akan tahu yang manusia ni berbagai ragam rupenya. Betul apa yang makcik-makcik kiah kat kampung syusye cakap. Rambut tu sama hitam, tapi hati pasti lain-lain. Tapi nanti syusye nak tanye makcik-makcik tu balik. Kalau depa yang rambut warna lain tu macam mane. Mesti tergagap makcik-makcik kat kampung syusye nak jawap. hahahahha

Ini sama dengan kisah syusye yang dah jumpa bermacam-macam jenis warna rambut dan hati. Tapi yang peliknya, walaupun kita lain-lain, tapi yang satu tu tetap kita sama, KAWAN..

Kawan makan kawan.

Term kawan makan kawan ni dah lali sangat syusye dengar. Jenis yang macam ni dia selalu ambil kesempatan kat kita. Tak kira la time tu kita tengah senang atau susah. Apa yang penting bagi dia, dia selamat dan hidup senang.syusye rasa, kalau korang ada maklumat yang nak disebarkan dengan cepat dan eficient, korang cari je orang yang jenis macam ni. syusye yakin yang satu Malaysia boleh tahu pasal maklumat tu.tak pow syusye rasa dia akan lepaskan diri dia sendiri kalau tengah susah asalkan dia akan senang. betul tak? even menyakitkan hati orang lain.. yang penting dalam diri dia dia lepas dari masalah... (terkena dah batang hidung sendiri)


Kawan tak berapa nak makan kawan.

Bagi term yang ni pulak, dia bukan jenis yang selalu amek kesempatan kat kita. Tapi bila sampai satu masa tu dia terdesak sangat, dia akan makan kita jugak. Maksudnya, dia akan ambil kesempatan kat atas diri kita bila perlu.

Kawan batu.

Ini term syusye bagi pada kengkawan korang yang jenis tak kisah apa pun yang terjadi. Bagi depa, korang nak buat ape tu korang punye pasal  asalkan korang tak ganggu hidup depa ni tadi. Korang boleh umpakan yang korang tengah bercakap dengan spender yang lembap di ampaian. Angin bertiup kuat mane pun, kat situ jugaklah duduknya spender tu. syusye rasa dalam dunia ni memang banyak yang spesies macam ni. Maybe depa ni layak kawan dengan batu je agaknya.

Kawan bila perlu.

Kawan bila perlu ni umpama doraemon. Maksudnya bila si nobita perlukan bantuan sampai menangis-nangis baru la si doraemon ni tadi datang hulurkan pertolongan. Maksudnya, selagi korang tak mintak pertolongan, jangan harap la dia ni nak tolong korang. Tapi korang kena tahu. Time korang senang, dia ni memang tak wujud. Mungkin dia ni jenis yang tak ambil kesempatan pada kesenangan korang tu.






Kawan yang baik.

Lastly, jenis kawan yang diidamkan oleh semua orang. Ciri kawan yang baik ni senang je. Bilamana korang melihat atau teringat padanya, korang akan ingat pada kebaikan. Dia kawan yang ada time kita susah dan senang. Dia sudi menghulurkan bantuan tanpa dipinta. Dia  juga akan cegah kita daripada membuat keburukan dan akan bersama-sama dengan kita dalam membuat kebaikan. Yang bestnya, dia adalah penyimpan rahsia yang terbaik.

p/s: 

kawan yang baik sebenarnya adalah seorang kawan yang apabila dia tahu 
kelemahan dan kekurangan kita, dia tetap terima kita sebagai kawan dan tidak tinggalkan kita masa kite susah dan tak akan melepaskan diri sendiri untuk selamat kan diri sendiri.

ok la kawan2 jangan lah kita tergolong di antara kawan makan kawan ye..
ingat hidup ini macam roda...
kadang kala kita berada dia atas.. satu hari nanti
pasti kita akan merasa di bawah....

Insya Allah... sama-sama lah kita berdoa... Amin....