Jumaat, 17 Mei 2013

Selamat Tinggal...





Alhamdullilah... 
Aku tak tinggal dia masa dia susah...
Alhamdullilah... 
Aku tak tinggal dia dalam kesedihan
Alhamdullilah...
Aku tak tinggal dia bila dia perlukan teman
Alhamdullilah...
Aku tidak tinggal dia dalam ketakutan...
Alhamdullilah
Aku tidak tinggal dia dalam dia tiada ada apa...
Alhamdullilah
Aku tidak tinggal dia masa tiada duit..
Alhamdullilah...
Aku tidak tinggal dia masa tengah berlajar...
Alhamdullilah
Dia tinggal aku masa dia senang....


Alhamdullilah
Aku bersyukur sangat kepada Mu ya Allah...
Amin....


p/s: Semoga dia bahagia bersama insan tersayang... =)












Rabu, 15 Mei 2013

Bahagiamu DeritaKu


Ku dengar kau cinta sangat padanya
Ku dengar hatimu kini miliknya




Dia kan menjadi teman sehidup dan semati
Aku menjadi sahabatmu

Siksanya mengakui kau teman biasa
Terpaksa ku terima itu hakikatnya
Yang pasti aku tak mahu lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama

Aku tak tahu menilai cintamu
Aku tak mampu pertahankan

Tinggalkanku, perlahan-lahan ku trima
Semakin ku sakit, semakin kau bahgia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu

Yang pasti aku tak mau lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama

Aku tak tahu menilai cintamu
Aku tak mampu pertahankan

Tinggalkanku, perlahan-lahan ku trima
Semakin ku sakit, semakin kau bahgia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu, bersamamu

Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu



jom layan!!!!






Selasa, 14 Mei 2013

Malang Tidak Berbau.....


Assalammualaikum semua...
selamat pagi...
Alhamdullilah bersyukur kpd Nya...
Kaki saya kembali pulih even jalan sakit-sakit lagi...

haaa tu la excited sangat nak main netball..
Actually malas nak turun trainning
sebab tarikh tu maybe tengah sibuk nak siap kan 
assigment semua...

Al- maklum lah nak final....
kira kalau main dapat wakil UiTM Shah Alam..
tapi tu lah keadaan tidak mengizinkan....

Meh saya cete kit cete pe yang terjadi...
lepas abis keje saya pow turun training....
buat la warming up tapi x sungguh....
and then lepas warming up pandai sgt kan...
saya pow duduk jap sementara tuggu kawan2 lain datang 
before tunggu sbb pada hari tu ade friendly game...

First half tu ok lagi....
and then  saya tukar position....
dalam tak sedar tiba2 terjatuh
memang bunyi 'POP'....

Dalam hati alamak....
dengan penuh semangat bangun jugak....
kaki mula rasa sengal dan kebas...

Dalam Hati kata teruk nie tapi nak jugak teruskan...
pas tu masa pow tamat dan nak pergi clas...
Buka la kasut... perghhhhh dah nampak bengkak kat buku lali

Ingat nak terus pergi cari ais or pape2 lah kan..
di sebabkan saya ade class gagah jgak....

Haaa masa tu la perghhhhhhh sakit x agak2 la kan....
lagi2  tambah sakit mase saya solat...
berair jugak lah mata tahan sakit..Tapi tak NANGIS yea...

Ikutkan hati nak je balik tapi rase mcm kurang sopan pulak...
housemate datang sebab mmg rasa xley nk bawa kete...
class abis kul 1030 pm...
memang tak masuk pape pow...

Gila azab masa nak turun tangga...
kawan terus bawa ke demc...

tuggu la geliran.... 
doktor pow check....
ingat xpyah kena x-ray n sye terus ke bilik x-ray....
Alhamdullilah tulang xde retak or patah....
tapi ambil ko kena la simen sementara....


hahahahahah.. nak tergelak pow ada jugak...
ley lagi pujuk doktor.. alaa saya xde pape2 la doktor
kit je nie xpayah la simen suma saya nak doktor balut je...


doktor pow cakap nie simen tok support kaki awk nie...
untuk rest kaki...

so kena la simen tapi bole buka...
yang x bole belah tu....meh duduk kat wheel chair...
xpayah doktor sye bole jalan... perghhh ...
bagun alamak xley jalan..hahahaha
tergelak nurse n doktor tadi..hahahaha...



sambil nurse tolak tu saya pow bercakap alamak
malunya.... (ramai kot owg mse tu)
kira2 pkul 2 jugak la baru sampai rumah
btw thank kepad nurul krn sungguh2 bwa saya ke Demc...



Nie keadaan kaki saya mase hari ahad...
hari sabtu keadaan sangat2 la sakit dan sgt2 bengkak dan lebam...
sampai jalan pow kena papah....

so skunk saya dah bole berjalan mcm biasa...
cuma bahagian buku lali still sakit lagi....



p/s: Terima kasih kepada kawan2 yang banyak tolong saya dan kawan2 yang datang rumah kwn2 yang call kwn2 yang msg dan semua kawan2 yang ambil berat tentang diri saya. Alhamdullilah even saya tidak la baik orang nya tapi saya memiliki kawan2 yang sgt baik di sisi saya... syukur sggt... 


Baru saya tahu... kalo terseliuh sampai bunyi "POP"
nie merupakan terseliuh peringkak 3
so memerlukan masa untuk sembuh dan kena jaga elok2...

!st time merasa.. heheh...
dulu mase form4 penah jugak kena... 
tapi still ley main tok final game lagi...tu dlu la...
al maklum la faktor usia.. hehehehe....


Alhamdullilah dah semakin pulih...
dah bole lari2 kot...hahaha =)















Rabu, 8 Mei 2013

Anak Kucing


Assalamualaikum....
so kawan-kawan seronok tak balik bercuti?
mmmm UiTM still sunyi lagi... seronok...


Masa PRU13 syusye balik kampung....
yeah CINTA dah bersalin
dapat 3 ekor anak kucing yang sangat comey....
putih,oren dan Hitam...

Tapi syusye paling berkenan yang warna hitam nie...
gilaaa comey... geram...
tapi ibu dia CINTA kedekut....
jom tengok gambar...



 Comel tak?
geram...dah la bulu dia lembut...
rasa nak picit pulak.....
alamak yang lain2 tak sempat nak bil gambar
sebab ibu dia kedekut....




tengok tu ibu dia CINTA 
dalam syusye leka dok main anak dia..
tiba-tiba datang dah dok curi anak dia balik...
KEDEKUT

Nak pinjam sekejap pow tak bole...
tu pow dok mengiau2....


tengok tu kucing pow sayangkan anak dia kan?
macamne lah manusia bole tergamak 
membuang anak dia sendiri....


Ya Allah jauhkan aku dari sifat2 itu...
AMIN...
Aku memohan kepada mu ya Allah...
sesungguhnya Kamu Maha Mengetahui....














Jumaat, 3 Mei 2013

Bukan dia tapi aku...




Berulang kali kau menyakiti
Berulang kali kau khianati
Sakit ini coba pahami
Ku punya hati bukan tuk disakiti
* ku akui sungguh beratnya
Meninggalkanmu yang dulu pernah ada
Namun harus aku lakukan 
Karena ku tahu ini yang terbaik

Ku harus pergi meninggalkan kamu
Yang telah hancurkan aku
Sakitnya, sakitnya, oh sakitnya

Repeat *
Reff:
Ku harus pergi meninggalkan kamu
Yang telah hancurkan aku
Sakitnya, sakitnya, oh sakitnya

Cintaku lebih besar darinya
Mestinya kau sadar itu
Bukan dia, bukan dia, tapi aku

Begitu burukkah ini
Hingga ku harus mengalah

Ku harus pergi meninggalkan kamu
Yang telah hancurkan aku
Sakitnya, sakitnya, oh sakitnya

(cintaku) cintaku 
(lebih besar dari benciku) lebih besar dari benciku
Cukup aku yang rasakan
(jangan dia) jangan dia 
(jangan dia) jangan dia cukup aku

(jangan dia jangan dia) cukup aku
(jangan dia)



p/s: tengah angau dengan lagu nie.. so how??????? hahahha