Selasa, 23 Julai 2013

~SUKANUN~


Assalamualaikum semua....
Hari nie sura nak cerita sedikit pasal pergi sukanun...
kira sukanun nie lagi besar dari sukum...
FYI, ini kira UiTM sampai ke satu lavel yang amat membanggakan...
tapi nak buat macamne rezeki tak ada...
UiTM menghantar 6 group 5 group layak ke suku akhir....
3 terkandas.. termasuk lah group sura...
1st time sura menjadi skip untuk even ini....
perasaan takut,cemas dan macam2 tak dapat nak di gambarkan...
baru sura taw betapa beratnya tanggjawab menjadi skip...

sura cerita sedikit perjalanan, lepas final exam CTU 
dalam pukul 11 lebih sura bertolak ke kedah (Alor Star)
bergerak awal dengan harapan dapat test green...
tapi nak buat macam mane sura sampai hampir pukul 7 malam...
haaaaa dari situ dah macam2 perasaan dah ada da...
al maklum la saya bukan star...hihihihi
nie pow baru2 berjinak2 dalam permainan ini....
Malam tu dah cuak dah... nebes
sebelom nak game biasa la ada perbincangan dgn pengurus pasukan..
segala barang2 keperluan sudah sedia...
perasan pada malam tu memang cuak...
takut tak dapat perform dengan baik...
macam2 lah....

(team waktu menghitamkan diri)
Ini lah team triple UiTM.
seorang dari terenganu- Kak Diela- position - by skip
Seorang dari Johor- Azie - position - by skip
dan saya dari shah alam... 

kami sempat berlatih bersama tak sampai 3 hari.
dengan 3 hari tu di gunakan sebaik mungkin untuk
membaiki kelemahan each other...
main team tak sama dengan main single...
setiap orang ada kekuatan masing2...
hebat tak kami? hahaha
kalau cete dengan team lain sure semua terperanjat berok..hahahaha
ada yang tidak percaya pow ada...tu la UiTM
tiba2 terasa bangga pulak....


ini team triple laki dan perempuan...
kami tidak dapat tengok even dowg sebab wktu game kte orang same..
that why la wktu straching kte owg buat sama2...


Ini rasa 1st game sura...
gila weh lambat gila aku nak adap...
dengan padang mcm gila..hahahah
tapi tu la tak boleh salahkan padang... memang aku sangat nebes...
bowl aku syik tak sampai je...
(emosi dah down mase nie)

lagi2 tengok mata 0-7
haaaa nak nangis pow ada time nie.. vs dengan PSK...
cuak tak payah cakap dan tengok jam masih ada peluang
tok menang lagi...

Back to basic..draw draw draw draw... tu
yang aku selalu beritahu dila n azie...
kira skip peranan dia mcm ketua la kena kuat dan sentiasa kuat
tuhan sahaja tahu perasaan aku masa tu...

Alhamdullilah aku dan team kembali perform...
setiap end kami akan kutip sebanyak mungkin mata...
4+5+3 tak silap aku la..
Akhirnya kami menang untuk 1st game.
Alhamdullilah berkat semangat team kami...(padahal dah gugup da)

2nd gama vs dengan USM...lagi satu musuh ku...
dalam hati kenapa la jumpa dowg...
kuat kot...
Alhamdullilah kami menang dengan mata 12-1.
tu la confident sgt... last 2 end kami terbagi 4 mata..
hahahaha
nasib baik la masa nk habis...hahahaha
ley main2 kn....

dan last game untuk group vs dengan UMT.
skip dia nama zura jugak...haaa agak keliru kat situ..hihihihi
i say in my heart sura is better than zura.
Alhamdullilah kami menang.. ini tak ingat dah mata berapa...
tapi biasa la menang besaq jgak..hahahaah
Alhamdullilah dan 1st time menjadi JOHAN kumpulan...


seriesly sura menang tidak suka SUKU akhir..
series memang ada badi suku akhir....(macam2 perasan masa tu)

sura nak cete kn sedikit perasan masa tu
yea memang saya kalah tapi sura sgt bangga dengan perform masa tu
dah buat terbaik... bayangkan kita owg lead 5-0
tapi kalah 8-6. gila menang diowg kunci mata 5 tu...

last two end sura buat mistake...
up 3 jadi down 1. i dont know how my bowl can touch  the jack...
gila frust... terduduk sekejap sura masa tu...
alhamdullilah my jurulatih ckp xpe sura buat baru...
terasa bersalah dengan team member lain...


last end my coach cakap sura now kamu main single
bukan main team.. so buat lah yang terbaik....

1st up 1...n then dia baling down 1...
bowls ada 1 kat tangan....
tengok masa dah habis...
kamu nak tahu pe perasaan saya masa tu... kejap2 naik head, byk kali nak fikir...
mengigil nak baling... series terasa batu di kepala..

haa kuarlah macam2 persoalan bermain di fikiran...
coach suruh draw.. tapi saya  tak yakin...
dalam hati nak pecah kan je... nasib...
tgk bowl kami byk kat belakang....
tapi coach suruh draw...hati suruh pecahkan,...
haaaa dah tak tentu arah dah...

 last2 sura ambil keputusan nak draw...
biasa la bila bowls dah banyak bowls sura tersangkut...
punah harap... kami kalah...

series 1st time sura menangis kat padang...
for my mistake my team lose!!!
dah tak fikir malu dah masa tu....

Alhamdullilah selepas di pujuk dengan kawan2 saya kembali pulih...
rupanya triple laki pow kalah...mmm mmg xde nasib kami...

series sampai skunk saya masih terbayang2 bowls saya
pergi sentuh jack...huhuhuhu....
tu pow sama saya, dah tak nak masuk dah nak ttup jalan pihak lawan je...
tapi tu la bler dah ckp suruh draw jgak.. akhirnya!!

takpe2 pengalaman tidak saya lupakan....
buat masa skunk saya merajuk dengan bowls saya.. haaa degil sgt...
hahahhah

lepas raya baru la nk start trainning balik...
Insya Allah nak balas dendam nie.. hehehehehe




kami as one big family...
alhamdullilah...
sayang kamu semua... terasa ini lah even yang paling best...
































2 ulasan:

Aidanisme berkata...

keciknye tulisan.. berair mata aku baca.. besarkan pelisss.. hihihihi

kak diela berkata...

Pengalaman mendewasakan kita..