Isnin, 29 Julai 2013

Shopping raya


Assalamualaikum...
salam ramadhan semua yang berpuasa
salam hari isnin ( Monday Bluess ker)
dan salam satu Malaysia...

Cuti 3 hari buat pe yea??
sura pe lagi shopping time....

tapi hari jumaat sura pergi berbuka poce rumah abang...
lama gila tak pergi rumah abang...
Alhamdullilah dapat jugak berbuka poce bersama dowg...

dah besar2 anak-anak buah aku rupanya...
Alhamdullilah dua dua meraka dah belajar puasa...
bertambah kurus keding la... hihihihi

Hari itu berbuka puasa sup tulang...
sedapnya kak ipar ku masak...
Aku cuba beli2 je kat bazar ramadhan...



Lepas berbuka puasa ingat nak balik..
tapi pe lagi sesi memujuk acik nya suruh tidur rumah dia...

Acik: Acik tak bawa baju la adib...
Adib Mirza: Pakai je la baju mama kan ada....
Acik: mmmm tak ter jawab.. ok la acik stay lagi...
Adib: Acik taw bahasa Arab.....
Acik: mmmm bole la... (taktik tak bagi aku balik awal...)
ok la meh acik ajar adib...
Adib: banyak la homework adib.. acik ajar taw...
Acik: tgk jam sudah pukul 10pm...
ok la acik nak balik yea.. dah malam nie....
Adib+ aishah : alaaa acik tido la sini yea...
Acik: tak pe nanti acik datang lagi..hari jumaat kte balik
kampung sama2... tdo rumah nenek.. nanti mama datang ambil
dua2 buat muka kesian.. hahahaha


tengok la dowg muka ceria je tgk acik dia datang...
miss u so much adib n aceh... 
dah besau da ank2 buah aku rupanya....
sebelum balik ambil gambar la dlu...
yang si adik x bis dok atas riba je... (baget kecil lagi la tu) 
hahahah.. akhirnya pukul 1130pm baru sampai rumah shah alam...


Aktiviti hari Sabtu...
haaaaaa ni dia... pergi soooooooogo
perghhhh terbaik la wei.. ramai gila owg...
bole jadi gila...

tapi apa kan daya ....
1st pergi cari baju kemaja beta...
dapat la 2 helai (Diesal+Bum)
Malas nk pkir ambil je rasa berkenan.. berbunga2 lagi..
hahahaha terbaek la....

dan next task beli kasut my father... 
alhamdullilah dpt jgak yang berkenan... 
dan tangkap sehelai kemeja my abah.. warna hijau lagi (Mcm parti pas)
hahahahah....baju tidak bersalah yea...

Task complete dia dalam sogo...
nak cari handbeg next2 time la...malas nk pkir
sebab kepala dah pening...

so lepas nie nak pergi ke Jalan TAR...
erghhh tgk la orang punya la ramai...
gila kn kn kn kn kn?




Task kali nie pulak cari baju raya saya laa kan...
tema baju warna pink...
di sebabkan aku malas nk meredah lautan orang...
jadi saya ambil yang dekat2 depan mata  je...

Alhamdullilah di permudahkan segala urusan....
tudung ibu tercinta pow sudah selesa...
Setel uruskan beli barang untuk insan tersayang
Mak n Abah...

OoOoOo tidak habis lagi shopping
sebelah malam tu pergi Mid Valley tok cari kasut mak plak..
pergi mid valley tu tok cari kasut mak je lepas tu balik

 Akhirnya setel dah urusan membeli belah untuk raya

Series Aku appy....
tidak fikir orang lain selain tok diri sendiri
dan terbaik untuk Mak n Abah...




P/S: dulu syik fikir asal orang lain je.. sekarang idak lagi... ( terpaksa ubah ayt takut tersalah tafsir)





4 ulasan:

iera berkata...

Good Job!!hidup lebih bermakna bile kite hanya perlu fikirkan org tercinta yg betul2 dan sangat2 cinta cintakan kite kan..kan?kan?..hahaha

syuhaili berkata...

Crocs pink dan putih untuk mak kita kan

syusye berkata...

iera:btoi tu ira...rase lebih bermakna..ni nk cepat2 bis belajar nk blik mlk...hihihi...pe lagi cari owg tnb sowg tok aku yea..hahaha

syusye berkata...

syuhaili: ahhh... thank teman kte g shopping tok insan tsyg... jgn lupa ksut clark sye yea..hihihi