Isnin, 21 Oktober 2013

Yeah bebes Akhirnya!!!





Alhamdullilah dah tak ada senarai hitam da...
minggu lepas saya ada masa dan DUIT
pergi setelkan ptptn...


InsyaAllah tgh usahakan bayar habis ptptn...
series serabut dengan hutang nie

Bukan apa... yea lah dah hutang kena lah 
bayarkan... 

so sedikit2 lama2 habis juga... 
Alhamdullilah ada kesedaran untuk menyelesaikan
hutang.. yea lah bagi duit gaji
dari hasil belajar dan datangnya dari ptptn jugak

bukan apa nak dapat kebekatan kena lah 
semua bersih kan?
lagi2 bagi duit tu kepada Mak Abah kita

Ini belum lagi bagi anak makan minum kan?
kepada yang tak ada niat langsung
untuk membayar balik
Insaf lah wahai teman..heheheeh


Alhamdullilah mendapat hidayah untuk 
membayar hutang....


Betul anda akan rasa lega sekiranya
andai menyelesaikan hutang...
terasa ringan...


kalau fikirkan memang la sayang duit tu..
bukan senang nk simpan duit 
tapi tu lah kalau kita bayar 
hutang dengan ikhlas 

Allah akan melibatkan balik ganjaran itu..
memang kita tak nampak tapi
untuk masa depan kita tak tahu lagi kan??

lagi lagi kepada ya mampu dan sangat mampu
tapi tekad untuk tidak membayar 
balik.. ( Ada terjadi dan terdapat 
di sekeliling sura.....)

Kalau yang tak mampu tu...
bayar rm50 pow bole...
Asalkan kita ada usaha untuk membayar...
betul tak?

Semoga Allah memberi hidayah kpd 
orang2 seperti itu...


Insya Allah Amin....

"Roh seorang mukmin itu tergantung kepada hutangnya hingga 
dibayarkan hutangnya.” (HR. Ahmad, at-Tirmidzi)


Renung-renungkan lah dan selamat beramal...
Assalamualaikum... =)



Khamis, 3 Oktober 2013

Hai hai hai...

Wah seronok dpt balik awal ari nie... sbb tak ada class.... seronok gler... heheheh...
Tak tahu nak tulis pe actually tapi kita layan je la gambar...

Selasa, 17 September 2013

Alhamdullilah ada jugak perkara yg mengembirakan 2013



Pertama kasih terima kasih kepada Nya...
Alhamdullilah akhirmya dapat saya mengecapi
kegembiraan ini dan saya kongsikan bersama2 orang tersayang
termasuk lah mak abah fmly kawan2 dan 
orang yang sentiasa memberi sokongan kepada saya..

Alhamdullilah...Alhamdullilah... Alhamdullilah
bersyukur kepada Mu ya Allah
Engkau permudahkan urusan ku...

semoga perjalanan ku semakin mudah untuk 
masa akan datang...


1. Pinjaman Perumahan sudah Lulus.. Alhamdullilah...



2. Surat tanggung tugas sudah dapat...


Rezeki ku pada tahun ini..
walaupun macam dugaan..
Akhirnya kegembiraan dapat ku kecapi...


Teruskan langkah mu...
jangan pandang ke belakang...
Amin....











Khamis, 5 September 2013

5.9.2013

Assalamualaiku. N morning semua... bgun2... actually pgi2 da bgun..hehehe... mmm mlm td tso awl skit kpla.. lately nie syik skit kpla je... mmm x taw knpe...  dan pada mse yg sama tarikh nie mjdi sgar dlm ingatan mmm yea la 9 tahun kte kn.. mne nk lupa mcm tu je...hehehee.. alhamdullilah dia da kehidupan baru yanv lebih baek tanpa aku.. syukur sgt.. at least dia apy pow da buat aku aapy kat sne.. truskn hidup anda yg lbih baek tnpa ku disisi... jiwang la plak...hehehe... xpe la tarikh ni syusye de 1st tournament. .. doakan sye bjye ok...aku yakin cinta perlukan pgorbanan.. sye yakin dia apy bsame fmly tcnta...dan bdoakan diakan bjmpe dgn gadis idaman dia n fmly dia.. amin...

Selamat hari raya.. last day kan ari nie... ya allah ku berdoa kpd mu berikan ak perluang untunk bjumpa Ramadan n syawal akan datang bersama mak abah n fmly tcinta... amin..

Isnin, 2 September 2013

Andaiku tahu...





Assalammualaikum dan selamat pagi...
actually sura baru je abis tgk semanis kurma..
tajuk memang terbaek la kan...

JODOH UNTUKKU..
alhamdullilah tenang hati bila mendengar nya...
apa yang terjadi mesti ada hikmahnya...
apa yang berlaku ada sebabnya..
apa2 pow kita kena redha dan bertawakal..



kepada yang sudah berkahwin awal 
alhamdullilah... jodoh dah sampai...
kalo yang belum mcm saya jangan wisau dan gulanah...
memang la kita akan rimas dengan persoalan "BILA NAK KAWIN"
tapi yang penting kita tahu ALLAH akan buat yang 
terbaek untuk kita..

Jom nk share tip2 untuk ringan kan jodoh...
1.Minta Ampun
2.Tingkatkan ibadat
3.Tawakal kepada Allah
4.Berpuasa pada Hari Jadi
5.Buang sombong dan ego
 (insyaAllah muhasabah diri.. mb ak terlalu ego dlu)
6. Dapatkan restu ibubapa dan minta meraka doakan kita cepatkan jodoh
7. Amalkan surah Al-taubah Ayat 129
surah Al-qasas ayat 24
surah Al-Ambiua ayat 80


Insya Allah samalah kita amalkan...

lirik lagu takkan terpisah..
Andainya kau tahu
Apa yang ada di dalam hatiku
Tersimpan takkan pernah berubah

Andainya kau tahu
Apa maksudku lafazkan cintaku padamu
Dengan cara yang berbeda
Oh mengapa seharusnya kita masih bersengketa

[chorus]
Demi cintaku, demi cintamu jangan biarku terseksa
Hembus nafasku, hembus nafasmu adalah udara yang sama
Kerna cintaku kerna cintamu sememangnya satu cinta

Takkan terpisah……
Takkan terpisah…..

Andai ku tak mampu
Leraikan semua kekusutan yang melanda percintaan kita

Mungkin ini semua
Tetap menjadi satu pertanyaan selagi hati belum ada kepastian
Oh mengapa seharusnya kita masih bersengketa,

[chorus]
Demi cintaku, demi cintamu jangan biarku terseksa,
Hembus nafasku, hembus nafasmu adalah udara yang sama
Kerna cintaku kerna cintamu sememangnya satu cinta..

Takkan terpisah
Takkan terpisah

Demi cintaku
Demi cintamu

Demi cintaku, demi cintamu jangan biarku terseksa
Hembus nafasku hembus nafasmu adalah udara yang sama
Kerna cintaku kerna cintamu sememangnya satu cinta…

Takkan terpisah
Takkan terpisah

Andainya kau tahu
Apa yang ada di dalam hatiku




Ahad, 4 Ogos 2013

Alhamdullilah. ..

Alhamdullilah result sem ni more more better dari sem lepas... even ak buat kputusan yg bsaq.. aku boleh hidup tanpa dia...

Syukur kepada mu.... nak stdy habis cepat2 n then bole mohon pndah melaka... yeah yeah...

Sekarang sura ade di dataran pahlawan..hehehe.. dok buat kaki...

ff

Untuk diri sendiri.. lepas ini nak pergi berurut kaki pulak... hahahaha... xde kerja kan? Adiah sendiri..

Ok la nak menghayati jap.. nti saya update yea... jap2 shoping baju untuk anak buah

Jumaat, 2 Ogos 2013

Selamat Hari Raya...



Air tak selalu jernih
begitu juga ucapanku

Kapas tak selalu putih 
begitu juga hatiku

Langit tak selalu biru begitu juga hidupku
Jalan tak selalu lurus     
begitu juga langkahku 

Jika Maaf itu boleh diungkap hari ini
Untuk Apa menunggu hari raya tiba?
Sedangkan hembusan Napas pun
Kita tak pernah tau bila akan 
Berhenti...

maka dari itu ku ingin Mohon Maaf atas 
Kesalahan Kekhilafan maupun 
Perbuatan yg sengaja dan tidak disengaja..yg membuat sakit hati kalian 

Sebelum ramadhan pergi
Sebelum aidil fitri datang
Sebelum operator sibuk
Sebelum wechatt hang..

Saya hendak memohon maaf atas semua kesalahan...
Selamat menikmati
hari-hari terakhir Ramadhan..


Hari ini last day kerja... Insya Allah...
tengah hari nak gerak balik melaka da...
tapi sebelom tu kena ambil anak buah di puchong...
kena pos dulu sebelom abg balik beraya...huhuhuhhu....

o0ooo0oo balik kampung... (sambil nyanyi lagi balik kampung)
perjalanan jaoh tak ku raya...
memang la sebab balik melaka je pow....
bak kata kawan aku kentut pow boleh dengar..hahahaa


Alhamdullilah dapat merasa balik kampung jumpa
insan tercinta di rumah...

Selamat hari raya semua...
bawa kete elok (peringatan diri sendiri)
bawa anak orang nie..so kena lebih berhati...

Doakan perjalan saya selamat sampai ke destinasi...
Insya Allah Amin...


Selasa, 30 Julai 2013

Duit raya



Assalamualaikum. ... sura nak cete ni...
Asalkan raya je bg duit kat aswad... tahun ni maap yea duit raya x byk.. bkn kedekut tp tu la rezeki takat tu ja.... InsyaAllah kalo ade sura bg yea... hihihi.. nk taw spend kat mane?





haaa tu dia.. sura baru je renew roadtax kereta...
wah time raya kot.. memang belanja raya tok my aswad sahaja...

btw sayang sgt kat aswad... huhuhuhuh...
u are my love... 

sura pakai myeg je... senang,mudah dan cepat...
malas nk pkiq2... tapi mahal la sedekit...
tapi nak buat macamne sebabkan saya kn rajin...
keluarkan duit je la...

maen klick2 je... dapat gaji hari tu 
terus membuat pembayaran...

Alhamdullilah setel...
ok done!!

Yeah bole balik raya dengan senanng hati...
Insya Allah di permudahkan...
tahun nie tukar duit raya pow kit je...
tapi ada niat nak bagi kat bdk2...

InsyAllah ade...











Isnin, 29 Julai 2013

Shopping raya


Assalamualaikum...
salam ramadhan semua yang berpuasa
salam hari isnin ( Monday Bluess ker)
dan salam satu Malaysia...

Cuti 3 hari buat pe yea??
sura pe lagi shopping time....

tapi hari jumaat sura pergi berbuka poce rumah abang...
lama gila tak pergi rumah abang...
Alhamdullilah dapat jugak berbuka poce bersama dowg...

dah besar2 anak-anak buah aku rupanya...
Alhamdullilah dua dua meraka dah belajar puasa...
bertambah kurus keding la... hihihihi

Hari itu berbuka puasa sup tulang...
sedapnya kak ipar ku masak...
Aku cuba beli2 je kat bazar ramadhan...



Lepas berbuka puasa ingat nak balik..
tapi pe lagi sesi memujuk acik nya suruh tidur rumah dia...

Acik: Acik tak bawa baju la adib...
Adib Mirza: Pakai je la baju mama kan ada....
Acik: mmmm tak ter jawab.. ok la acik stay lagi...
Adib: Acik taw bahasa Arab.....
Acik: mmmm bole la... (taktik tak bagi aku balik awal...)
ok la meh acik ajar adib...
Adib: banyak la homework adib.. acik ajar taw...
Acik: tgk jam sudah pukul 10pm...
ok la acik nak balik yea.. dah malam nie....
Adib+ aishah : alaaa acik tido la sini yea...
Acik: tak pe nanti acik datang lagi..hari jumaat kte balik
kampung sama2... tdo rumah nenek.. nanti mama datang ambil
dua2 buat muka kesian.. hahahaha


tengok la dowg muka ceria je tgk acik dia datang...
miss u so much adib n aceh... 
dah besau da ank2 buah aku rupanya....
sebelum balik ambil gambar la dlu...
yang si adik x bis dok atas riba je... (baget kecil lagi la tu) 
hahahah.. akhirnya pukul 1130pm baru sampai rumah shah alam...


Aktiviti hari Sabtu...
haaaaaa ni dia... pergi soooooooogo
perghhhh terbaik la wei.. ramai gila owg...
bole jadi gila...

tapi apa kan daya ....
1st pergi cari baju kemaja beta...
dapat la 2 helai (Diesal+Bum)
Malas nk pkir ambil je rasa berkenan.. berbunga2 lagi..
hahahaha terbaek la....

dan next task beli kasut my father... 
alhamdullilah dpt jgak yang berkenan... 
dan tangkap sehelai kemeja my abah.. warna hijau lagi (Mcm parti pas)
hahahahah....baju tidak bersalah yea...

Task complete dia dalam sogo...
nak cari handbeg next2 time la...malas nk pkir
sebab kepala dah pening...

so lepas nie nak pergi ke Jalan TAR...
erghhh tgk la orang punya la ramai...
gila kn kn kn kn kn?




Task kali nie pulak cari baju raya saya laa kan...
tema baju warna pink...
di sebabkan aku malas nk meredah lautan orang...
jadi saya ambil yang dekat2 depan mata  je...

Alhamdullilah di permudahkan segala urusan....
tudung ibu tercinta pow sudah selesa...
Setel uruskan beli barang untuk insan tersayang
Mak n Abah...

OoOoOo tidak habis lagi shopping
sebelah malam tu pergi Mid Valley tok cari kasut mak plak..
pergi mid valley tu tok cari kasut mak je lepas tu balik

 Akhirnya setel dah urusan membeli belah untuk raya

Series Aku appy....
tidak fikir orang lain selain tok diri sendiri
dan terbaik untuk Mak n Abah...




P/S: dulu syik fikir asal orang lain je.. sekarang idak lagi... ( terpaksa ubah ayt takut tersalah tafsir)





Khamis, 25 Julai 2013

Alhamdullilah... selesai tanggungjawab...


Alhamdullilah... selesai dah tanggungjawab
untuk tahun nie...
setel dah membayar zakat...




kawan-kawan jangan lupa membayar zakat yea....
tanggungjawab anda!!


erghhhh tak sabar dah nak raya...
Alhamdullilah semoga Allah panjang kan umur ku
agak dapat ku berjumpa hari yang bahagia dan hari kemenangan
umat islam...
Insya Allah...Amim...






Selasa, 23 Julai 2013

~SUKANUN~


Assalamualaikum semua....
Hari nie sura nak cerita sedikit pasal pergi sukanun...
kira sukanun nie lagi besar dari sukum...
FYI, ini kira UiTM sampai ke satu lavel yang amat membanggakan...
tapi nak buat macamne rezeki tak ada...
UiTM menghantar 6 group 5 group layak ke suku akhir....
3 terkandas.. termasuk lah group sura...
1st time sura menjadi skip untuk even ini....
perasaan takut,cemas dan macam2 tak dapat nak di gambarkan...
baru sura taw betapa beratnya tanggjawab menjadi skip...

sura cerita sedikit perjalanan, lepas final exam CTU 
dalam pukul 11 lebih sura bertolak ke kedah (Alor Star)
bergerak awal dengan harapan dapat test green...
tapi nak buat macam mane sura sampai hampir pukul 7 malam...
haaaaa dari situ dah macam2 perasaan dah ada da...
al maklum la saya bukan star...hihihihi
nie pow baru2 berjinak2 dalam permainan ini....
Malam tu dah cuak dah... nebes
sebelom nak game biasa la ada perbincangan dgn pengurus pasukan..
segala barang2 keperluan sudah sedia...
perasan pada malam tu memang cuak...
takut tak dapat perform dengan baik...
macam2 lah....

(team waktu menghitamkan diri)
Ini lah team triple UiTM.
seorang dari terenganu- Kak Diela- position - by skip
Seorang dari Johor- Azie - position - by skip
dan saya dari shah alam... 

kami sempat berlatih bersama tak sampai 3 hari.
dengan 3 hari tu di gunakan sebaik mungkin untuk
membaiki kelemahan each other...
main team tak sama dengan main single...
setiap orang ada kekuatan masing2...
hebat tak kami? hahaha
kalau cete dengan team lain sure semua terperanjat berok..hahahaha
ada yang tidak percaya pow ada...tu la UiTM
tiba2 terasa bangga pulak....


ini team triple laki dan perempuan...
kami tidak dapat tengok even dowg sebab wktu game kte orang same..
that why la wktu straching kte owg buat sama2...


Ini rasa 1st game sura...
gila weh lambat gila aku nak adap...
dengan padang mcm gila..hahahah
tapi tu la tak boleh salahkan padang... memang aku sangat nebes...
bowl aku syik tak sampai je...
(emosi dah down mase nie)

lagi2 tengok mata 0-7
haaaa nak nangis pow ada time nie.. vs dengan PSK...
cuak tak payah cakap dan tengok jam masih ada peluang
tok menang lagi...

Back to basic..draw draw draw draw... tu
yang aku selalu beritahu dila n azie...
kira skip peranan dia mcm ketua la kena kuat dan sentiasa kuat
tuhan sahaja tahu perasaan aku masa tu...

Alhamdullilah aku dan team kembali perform...
setiap end kami akan kutip sebanyak mungkin mata...
4+5+3 tak silap aku la..
Akhirnya kami menang untuk 1st game.
Alhamdullilah berkat semangat team kami...(padahal dah gugup da)

2nd gama vs dengan USM...lagi satu musuh ku...
dalam hati kenapa la jumpa dowg...
kuat kot...
Alhamdullilah kami menang dengan mata 12-1.
tu la confident sgt... last 2 end kami terbagi 4 mata..
hahahaha
nasib baik la masa nk habis...hahahaha
ley main2 kn....

dan last game untuk group vs dengan UMT.
skip dia nama zura jugak...haaa agak keliru kat situ..hihihihi
i say in my heart sura is better than zura.
Alhamdullilah kami menang.. ini tak ingat dah mata berapa...
tapi biasa la menang besaq jgak..hahahaah
Alhamdullilah dan 1st time menjadi JOHAN kumpulan...


seriesly sura menang tidak suka SUKU akhir..
series memang ada badi suku akhir....(macam2 perasan masa tu)

sura nak cete kn sedikit perasan masa tu
yea memang saya kalah tapi sura sgt bangga dengan perform masa tu
dah buat terbaik... bayangkan kita owg lead 5-0
tapi kalah 8-6. gila menang diowg kunci mata 5 tu...

last two end sura buat mistake...
up 3 jadi down 1. i dont know how my bowl can touch  the jack...
gila frust... terduduk sekejap sura masa tu...
alhamdullilah my jurulatih ckp xpe sura buat baru...
terasa bersalah dengan team member lain...


last end my coach cakap sura now kamu main single
bukan main team.. so buat lah yang terbaik....

1st up 1...n then dia baling down 1...
bowls ada 1 kat tangan....
tengok masa dah habis...
kamu nak tahu pe perasaan saya masa tu... kejap2 naik head, byk kali nak fikir...
mengigil nak baling... series terasa batu di kepala..

haa kuarlah macam2 persoalan bermain di fikiran...
coach suruh draw.. tapi saya  tak yakin...
dalam hati nak pecah kan je... nasib...
tgk bowl kami byk kat belakang....
tapi coach suruh draw...hati suruh pecahkan,...
haaaa dah tak tentu arah dah...

 last2 sura ambil keputusan nak draw...
biasa la bila bowls dah banyak bowls sura tersangkut...
punah harap... kami kalah...

series 1st time sura menangis kat padang...
for my mistake my team lose!!!
dah tak fikir malu dah masa tu....

Alhamdullilah selepas di pujuk dengan kawan2 saya kembali pulih...
rupanya triple laki pow kalah...mmm mmg xde nasib kami...

series sampai skunk saya masih terbayang2 bowls saya
pergi sentuh jack...huhuhuhu....
tu pow sama saya, dah tak nak masuk dah nak ttup jalan pihak lawan je...
tapi tu la bler dah ckp suruh draw jgak.. akhirnya!!

takpe2 pengalaman tidak saya lupakan....
buat masa skunk saya merajuk dengan bowls saya.. haaa degil sgt...
hahahhah

lepas raya baru la nk start trainning balik...
Insya Allah nak balas dendam nie.. hehehehehe




kami as one big family...
alhamdullilah...
sayang kamu semua... terasa ini lah even yang paling best...
































Isnin, 22 Julai 2013

UNTUK YANG TERSAYANG DAN DICINTAI......



UNTUK YANG TERSAYANG DAN DICINTAI......

1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.


2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.


3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.


4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain
lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang
berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon
untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.


7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu
sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu,matanya pasti berkaca. kerana saat
bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.


8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa
pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau
tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.


9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia
ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.


10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon
untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.


11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan
mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.


12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi
baginya barang itu sangat istimewa.

13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung.
Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.



15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran
yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh
di mata, jauh di hati?’


16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.


17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau
mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.


18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika
kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.


19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!.
bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar
mana permintaan mu.

20].Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS
dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas
dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.


21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari
kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.


22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.


23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.





p/s: bila agaknya dapat orang yg betol2 yang mencintai kita... Insya Allah.. Amin.... 




Khamis, 18 Julai 2013

Hari Sukan Infotech



Assalamualaikum...
alamak kira cerita ini dah basi lah...
tapi nak jugak update... 

best apa bole bersukan 
macam masa sekolah lagi...
saya rumah biru....
masa sekolah rendah saya rumah merah..
yeah rumah merah juara ok...

dan masa sekolah menengah saya rumah biru...
dan sekarang pow rumah biru jugak.. 
hahahaah...

Alhamdullilah puas hati dapat berbakti
kepada rumah biru dah akhirnya menjadi
juara bersama dengan rumah hijau...

semangat bersukan tu la penting yea tak....
antara aktivi yang saya masuk bola tampar (bidan terjun)
bola jaring menang kena masuk la kan....
gila tak masuk sejak darjah 4 lagi aku dah berjinak2 bermain
bola jaring... dan sejak darjah 5 sampai lah sekarang 
ini aku still mewakili sek, universiti dan tempat kerja...
Alhamdullilah...

Antara 2 acara yang saya masuk menjadi juara...
puas hati la jugak bermain dgn atelit2 rumah biru...



apa saya sedang buat?
al maklum la kaki saya masa ini tidak baik lagi
terpelecuh masa main netball hari tu...
jadi itu tengah membetulkan apa yang patut b4 beraksi...hehehehe
posisi kali nie C
wah memang terbaek la... 
macam nak tercabut nyawa....
nie semua faktor usia.. hahahaha



yeah kami tgh beraksi berlawan dengan rumah merah...



Ini lah antara2 heroin rumah biru...
u all the best...
terbaek la....

tidak sia2 ku ponteng latihan pusat 
nasib baik jurulatih tak ada masa tu...
kira selamat la saya..hahahaa..
berbaloi2....


(celok pic dari kak fisya hehehee)

bukti...
alamak bukan belagak yea.. tapi ini lah hasil nya
kalo ada semangat kesukanan....


 Maju lah sukan untuk UiTM... tiba2 je kan.. hahahaha











Rabu, 17 Julai 2013

Si hitam

Actually saje je test write blog kat hnset... hahahaha...hai si itam... geram rasa nk picit2... comel kn.
Sape2 lalu dia akan ggit kaki anda... x pow dia ambil daun kering lepas tu bawa masuk rumah.. so jadi la bahan maen mereka... si itam si putih n si oren...hehehe..

Ok la selamat berbuka poce smua...

Jumaat, 12 Julai 2013

Ramadhan penuh dengan keberkatan






Alhamdullilah....
di bulan mulia ini segala berjalan dengan lancar
dan di kurniakan rezeki yang baik...

Bersyukur kepada Mu..









Selasa, 9 Julai 2013

New Spirit..




Assalamualaikum...
alhamdullilah selesai sudah final exam untuk sem 3.
macam biasa lah nak final mcm2 masalah peribadi menimba kali nie...
tapi aku bersyukur kpd mu ya Allah...
walaupun aku hilang benda tu tapi kau ganti kan benda 
yang lebih baik dalam hidup ku....

walaupon banyak benda yang tidak sepatutnya aku buat...
alhamdullilah muhasabah diri penting dari menyalahkan orang...
(asal kan orang tu bahagia)

Mulakan hidup baru....
jangan pandang kebelakang...
terima kasih kepada rakan2 yang banyak 
memberi aku semangat dan sentiasa buat aku appy...

Alhamdullilah syukur kepada mu...
Hidup aku kembali appy... (bdn pow nk gemok da nie)
hahaahha.. appy x?

Aku bahagia pe yang aku nak buat....
tak payah nak fikir kan hati orang lagi...
yang pergi biarlah pergi...
pergi seorang dan aku yakin yang datang tu
lebih baik dari yang pergi....
betul tak? heheheeh

sekarang yang penting  aku tak berhutang...
hanya orang je yang berhutang dengan aku...
itu yang penting....

dengan nie, saya nak mengucapkan salam ramadhan....
Insya Allah dengan bln mulia ini membawa
seribu keberkatan dalam hidup kamu...

akhir kata saya ingin memohon ampun
kalau ada salah silap yea...


p/s: gaji pow naik 2 tangga.. alhamdullilah rezeki dari Nya.. ini pow dok tanggung tugasan owg bersalin..
kalo de tu rezeki jgak... (rzki mak ayah di bulan mulia..)





Khamis, 13 Jun 2013

Melayan jiwang!!



Selamat pagi....
assalamualaikum....
sejak 2 menjak nie saya suka nyanyi lagu nie...
memang suka gila lagu nie...
p/s:tidak mengena pow dalam hidup saya ok...
hahahah...jom layan lagu nie...
lalalalalalalalalalalaalalal

nak pelamin mcmne la kawin nanti walau pon pelamin angan ku musnah... =)



Masih lagi tidak terlewat
Untuk aku ucap tahniah
Di atas kehadirannya
Menggantikan aku

Pastinya oh hidupmu
Akan lebih bermakna
Dan aku usah kau kenang
Walau kita pernah berkasihan

Maafkan diriku ini
Kerna tidak hadirkan diri
Di sewaktu hari
Persandinganmu

Adakah kau ingin lihat
Air mata ini berguguran
Puaslah hatimu kini
Memainkan perasaanku selama ini

Masihkah dengan janjimu
Apapun jadi akulah pilihanmu
Engkau sanggup hapusi cinta yang lalu
Ku angankan pelamin indah untuk kita berdua singgah
Sayangnya... Semua musnah

Kau buat malamku jadi gerhana
Dan hidupku tiada maknanya
Hanya bernyawa namun tak bermaya

Terkadang aku merasa menyesal
Kerna telah sehabis daya
Aku cinta dirimu kasih
Akhirnya aku sendiri
Tersisih...

Bisa sungguh luka ini
Walau tak berdarah













Selasa, 11 Jun 2013

Ketam oh Ketam


Assalamualaikum....
haaaa hari ini saya nak cerita kan pasal ketam...
ketam oh ketam...

Akhirnya saya dapat jugak makan ketam...
saya memang minat giler kot makan ketam...
GILA ok...hahahah

hari tu kawan baik saya pergi pasar
dan dia belikan 2 ekor ketam..
haa habis la nasib ko ketam...

jom operasi di dapur saya...
memang sedap gila la dapat makan benda kita nak..
lepas itu kita masak sendiri.. 
memang satu nikmat wooooooooo

                                                             Ini lah nasib dua ekor ketam....
habis la kamu...



tadaaaaaaaaaaa....
dah jadi lauk dah pow...
menu hari nie masak lemak ketam...
sangat sedap woooo...
terbaik dari ladang....



haaa tuuuuuuu dia.....(gila sampai hari nie terasa bisa2)
makan ketam sampai terluka wo...
marah gilar ketam tu kat aku....
ke aku terlampau GHAIRAH sgt makan dia...
sampai tanga terluka di buat nya...
hahahahaha....


terbaek lah...
Actually lama tak masak kat rumah...
jadi semalam pow balik awal..
bahan2 pow ada so main campak2 je....

Hari tu dah masak dah kat rumah kampung...
sedap tu try balik tu...
jadi 2nd time la saya masak ketam sendiri...

p/s: hari nie poce.. tapi tak tahu la macam mana bole update pasal makanan...
penyakit mental..hahahahaha







Isnin, 10 Jun 2013

Merindui mu~~~





Mengapa waktu

Tak pernah berpihak kepadaku
Apakah aku terlalu
Terlalu banyak berkelana

Mengapa kita

Masih saja tak pernah bersatu
Selalu saja bertemu bertemu saat
Kau milik yang lain

Mungkin kau bukanlah jodohku
Bukan takdirku
Terus terang

Aku merindukanmu

Setengah mati merindu
Merindu
Tiada henti merindukanmu
Masih hatiku untukmu
Aku tetap menunggumu

Mengapa waktu

Tak pernah berpihak kepadaku
Apakah aku terlalu
Terlalu banyak berkelana

Mungkin kau bukanlah jodohku

Atau bahkan bukan takdirku
Terus terang

Aku merindukanmu

Setengah mati merindu
Tiada henti merindukanmu
Masih hatiku untukmu

Aku merindukanmu

Masih hatiku untukmu
Aku tetap menunggumu

Menunggumu

Menunggumu
Aku tetap menunggumu



p/s: bestkan lagu nie? tiba2 suka pulak kan.. jom layan lagu nie... =)