Rabu, 25 Julai 2012

Jersi


morning morning semua...
semalam tengok bola tak?
malaysia vs arsenal....

even malaysia tewas last2 minit tp 
meraka dah main dengan sebaek2nya...

tapi itu bukan syusye nak cete...
tapi neeee dia...


Jersi Malaysia....
haaaaa kowg ade tak jersi Malaysia...?

Jersi nie syusye beli di padang besaq masa syusye lawan lawn bowls..
so 2 helai syusye beli..warna kuning n biru..
gila smart baju Malaysia nie...

Di owg sibuk beli jersi Arsenal la, Liverpool la,
Cheasea la,Man U...

Tapi syusye tetap sibuk2 beli baju Jersi Malaysia..
Malaysia tetap di hati...
ayat poyos gler...

Even syusye sokong Man u, series 
syusye xde sehelai pow baju Man u...
Baju malaysia ade 4 helai dah termasuk baru beli nie...

Semangat tak? 
tapi semalam tengok di stadium semua rakyat malaysia 
memakai jersi Arsenal?
tapi baju  Malaysia???
sedey plak tengok..
macam maen di tempat lawan plak.. 
alahai....

huhuhuhuh... apaa dah??
tahu la minat sgt2...
xkira la arsenal,chelsea,Man u datang..
memang akan di tengelami baju2 kelab English laen..
huhuhhuhu...


haa tu je la nak cete..
kalau la Arsenal kalah... sure best kan?
nak tgk rakyat malaysia memakai baju arsenal menangis tak?
sbb kelab kesayangan mereka 
yang di sanjung kalah..huhuhu...

ok la bye ..nanti sambung balik ok...

teringat plak malam tadi bila malaysia dapat gol 1st..
kteowg plak yg over...hahaha
kelakar dok tgk dgn housmate...





Isnin, 23 Julai 2012

Asam Pedas Melaka...

                                       



Atas permintaan sesorang...
nak resepi asam pedas...
nie kira 1st time syusye post resipi nie..
hehehe...
padahal bukan pandai sangat masak pow...
tapi nie lah cara nya mak syusye 
ajar...
so ikut je la ok...

1. tumis bawang merah+putih sampai naik bau..
2. masukakn cili (pastikan cili di goreng sehingga garing kalo tak sure padas smpai ber asap telinga)
3.sekiranya sudah garing masuk kn sedikit serbuk kunyit dan kari. ikut selera masing2...
4.masuk kn air asam jawa kedalam cili tdi..(pasti jangat terlalu cair ok sbb asam pedas melaka pekat)
5.setelah mendidih masukan ikan (ikan parang,ikan selau,ikan siakap,ikan pape je la ikut selera masing)
6.setelah mendidih masuk kn  garam secukup rasa..(kalau nak masuk temoto,bender dan terung pow boleh)
7.siap untuk di hidang dan di makan..selamat menyamu selera yea...

hahaha lawak plak tulis resipi kat blog sura nie..huhuhuh... syusye kalo masak sure
 kak nana makan paling banyak..bertambah2...huhuhuhuh...
lame da x masak tok dowg... nanti la yea kak nana...






Butterfly Melly


Ketika waktu mendatangkan cinta
Aku putuskan memilih dirimu
Setitik rasa itu menetes
Dan semakin parah

Bisa ku rasa getar jantungmu
Mencintaiku apa lagi aku
Jadikanlah diriku
Pilihan terakhir hatimu

Reff:
Butterfly terbanglah tinggi
Setinggi anganku untuk meraihmu
Memeluk batinmu yang sempat kacau
Karna merindu

Butterfly fly away so high
As high as hopes I pray
To come and reach for you
Rescuing your soul
That previous messed up false me and you

Jalan ini jauh
Namun kita tempuh
Bagai bumi ini
Hanya milik berdua

Biar ku berlebihan
Mendekatimu
Namun ku tunggu

Repeat reff



Best jugak cete nie...
mula2 tu macam malas je nak layan..
tapi ari tu tengok
alamak dah terbest la plak....
layan je...




Khamis, 19 Julai 2012

Lawn Bowls di Kedah

Salam kawan2 syusye
hari nie syusye nak share sedikit pasal lawn bowls..
hampir 3 minggu syusye tidak berada
di opis sebab pergi sukan SUKUM di kedah..
seminggu latihan pusat di Paroi
hampir 2 minggu perlawanan di kedah..
tapi team syusye kalah di Suku Akhir..mmmm
5-8 dah buat terbaek da..
Btw congratulation tok triple lelaki dan single laki dan
perempuan perak untuk mereka..

 ok la jom layan pic2 syusye berada di sane...

team triple saya. sowg di terenganu sowg dari johor.
berlatih bersama 2 hari je. memang 1 malaysia betoi...
the bowlers UiTM..
diowg memang terbaek la... seronok dan sekepala...
bowlers women UiTM (triple+fours)
bola dilepas kan...pergi pergi pergi..heehehe


Azie... go go go azie... do the best...(lead kite owg)
by skip ( dok mengira bola)

ini semasa latihan di paroi..





memang terbaek la dowg.. laki+girls u all the best..



Insya allah kalau tahun depan di beri peluang
kami akan buat terbaek untuk team uitm..
uitm sentiasa di hati ku...

do the best..
maju la sukan untuk uitm..heheeheh