Isnin, 17 Disember 2012

Kalau dah tak suka tu mcm2 alasan....




Assalamualaikum...selamat petang....
series lama tak update blog...
Maybe tak ada benda nak story...
Al maklum la sejak 2 menjak tidak sihat... 
lama tak rasa sakit mcmne... tu la Allah bagi dugaan
 di kala dan ketika ini... 
 Sekarang ini syusye busy dengan nk final...
yeah tak lama lagi dah abis sudah sem 2...
Hopefully syusye bole terus dan bangkit untuk mendapat degree...
Insya Allah dengan berkat usaha dan doa abah dan 
mak dari jaoh syusye akan terus pertahan kan...
Yea lah zaman sekarang nie kalau tak ade semua tu orang tak pandang...
malah orang bole HINA..(via mood sedey)
Tapi syusye yakin xsemestinya dengan segulung ijazah orang itu bole berjaya...
tapi kalau ade tu kredit la orang kate kn..
Abang2 syusye pow setakat SPM je.. tp alhamdullilah
dapat membesarkan ank2 dan bagi bini makan pakai minum dengan secukupnya..
Ada rumah,ada kereta (asas laaa)
kahwin seawal umur '23'
malah tak pulak dia lupa tanggjwb kpd ibu bapa..
tiba2 angkat bakul sendiri la pulak... heheeh
"I very pround"
Rezeki itu ada di mana2... cuma kita kena usaha
dan yakin kepadaNya..
Kalau ada semua tu tapi tak usaha tak guna jugak kan???
Insya Allah di mana kita berapa jangan lupa
tanggung jawab kita... 
dan tidak lupa asal usul kita sekiranya sudah berjaya
syusye yakin setiap kejayaan sesorang lelaki itu 
ada seorang perempuan yang memberi semangat di belakangnya...

tiba-tiba rindu dengan family...
rindu dengan bebelan mak...
rindu dengan letehan abah...
rindu dengan  telatah abang-abang...
rindu dengan teguran seorang kak..
rindu dengan nak gaduh dengan adik..
macam perfect kan family syusye..
ada kakak,ada abg,ada adik...
series lama tak balik kampung... 
Insya Allah di izin kan Allah krismis nie nak cuti panjang...




tajuk tak sama apa yang nak di ceritakan pow.. 
saja je buat gembaq tahap maksima... hehehe
tajuk yang seswai "I MISS U ALL"












2 ulasan:

aizuemi berkata...

cuti kismis ke cuti krismas??? ahaks~ jgn marah.. gurau ajo~

syusye berkata...

hahahaa...xde hal la...