Isnin, 17 Disember 2012

Kalau dah tak suka tu mcm2 alasan....




Assalamualaikum...selamat petang....
series lama tak update blog...
Maybe tak ada benda nak story...
Al maklum la sejak 2 menjak tidak sihat... 
lama tak rasa sakit mcmne... tu la Allah bagi dugaan
 di kala dan ketika ini... 
 Sekarang ini syusye busy dengan nk final...
yeah tak lama lagi dah abis sudah sem 2...
Hopefully syusye bole terus dan bangkit untuk mendapat degree...
Insya Allah dengan berkat usaha dan doa abah dan 
mak dari jaoh syusye akan terus pertahan kan...
Yea lah zaman sekarang nie kalau tak ade semua tu orang tak pandang...
malah orang bole HINA..(via mood sedey)
Tapi syusye yakin xsemestinya dengan segulung ijazah orang itu bole berjaya...
tapi kalau ade tu kredit la orang kate kn..
Abang2 syusye pow setakat SPM je.. tp alhamdullilah
dapat membesarkan ank2 dan bagi bini makan pakai minum dengan secukupnya..
Ada rumah,ada kereta (asas laaa)
kahwin seawal umur '23'
malah tak pulak dia lupa tanggjwb kpd ibu bapa..
tiba2 angkat bakul sendiri la pulak... heheeh
"I very pround"
Rezeki itu ada di mana2... cuma kita kena usaha
dan yakin kepadaNya..
Kalau ada semua tu tapi tak usaha tak guna jugak kan???
Insya Allah di mana kita berapa jangan lupa
tanggung jawab kita... 
dan tidak lupa asal usul kita sekiranya sudah berjaya
syusye yakin setiap kejayaan sesorang lelaki itu 
ada seorang perempuan yang memberi semangat di belakangnya...

tiba-tiba rindu dengan family...
rindu dengan bebelan mak...
rindu dengan letehan abah...
rindu dengan  telatah abang-abang...
rindu dengan teguran seorang kak..
rindu dengan nak gaduh dengan adik..
macam perfect kan family syusye..
ada kakak,ada abg,ada adik...
series lama tak balik kampung... 
Insya Allah di izin kan Allah krismis nie nak cuti panjang...




tajuk tak sama apa yang nak di ceritakan pow.. 
saja je buat gembaq tahap maksima... hehehe
tajuk yang seswai "I MISS U ALL"












Khamis, 18 Oktober 2012

Lawn Bowls Mixed Pairs Mahsuri International Cup 2012

 Akhirnya dapat jugak bil gambar dekat helang nie...
hahaha...puas ati...
setelah semiggu berada di langkawi..jumaat petang baru dpt berjalan...


saya kes istimewa kit..my partner form thailand...
nasib baek la Chan nie taw cakap English..
kalau tak mcm itik dgn ayam la jawab nya...


Haaaa nk berlawan baru nk turun trainning...
memang tak la kn??
hahahaha....

Lawan dengan Harimau E...
memang terbaek la...
even kalah tapi memang pengalaman yang terbaek...


Muka ceria nk balik sudah...
Selamat tinggal langkawi...


Saya dengan team2 lawn bowls...
u all the best...



Next year nk buat lagi terbaek...
Amin...

p/s:tnggu la bowls baru sampai..hahahaha





 

Selasa, 28 Ogos 2012

Raya 2012


Selamat Hari Raya maaf zahir dan batin
dari syusye sekuarga...


Tahun nie tema warna hijau...



Khamis, 9 Ogos 2012

Retak-----> Pecah







l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
V




I Dont be Like That...
InsyaAllah minta kepadaNya...
Amin




Rabu, 25 Julai 2012

Jersi


morning morning semua...
semalam tengok bola tak?
malaysia vs arsenal....

even malaysia tewas last2 minit tp 
meraka dah main dengan sebaek2nya...

tapi itu bukan syusye nak cete...
tapi neeee dia...


Jersi Malaysia....
haaaaa kowg ade tak jersi Malaysia...?

Jersi nie syusye beli di padang besaq masa syusye lawan lawn bowls..
so 2 helai syusye beli..warna kuning n biru..
gila smart baju Malaysia nie...

Di owg sibuk beli jersi Arsenal la, Liverpool la,
Cheasea la,Man U...

Tapi syusye tetap sibuk2 beli baju Jersi Malaysia..
Malaysia tetap di hati...
ayat poyos gler...

Even syusye sokong Man u, series 
syusye xde sehelai pow baju Man u...
Baju malaysia ade 4 helai dah termasuk baru beli nie...

Semangat tak? 
tapi semalam tengok di stadium semua rakyat malaysia 
memakai jersi Arsenal?
tapi baju  Malaysia???
sedey plak tengok..
macam maen di tempat lawan plak.. 
alahai....

huhuhuhuh... apaa dah??
tahu la minat sgt2...
xkira la arsenal,chelsea,Man u datang..
memang akan di tengelami baju2 kelab English laen..
huhuhhuhu...


haa tu je la nak cete..
kalau la Arsenal kalah... sure best kan?
nak tgk rakyat malaysia memakai baju arsenal menangis tak?
sbb kelab kesayangan mereka 
yang di sanjung kalah..huhuhu...

ok la bye ..nanti sambung balik ok...

teringat plak malam tadi bila malaysia dapat gol 1st..
kteowg plak yg over...hahaha
kelakar dok tgk dgn housmate...





Isnin, 23 Julai 2012

Asam Pedas Melaka...

                                       



Atas permintaan sesorang...
nak resepi asam pedas...
nie kira 1st time syusye post resipi nie..
hehehe...
padahal bukan pandai sangat masak pow...
tapi nie lah cara nya mak syusye 
ajar...
so ikut je la ok...

1. tumis bawang merah+putih sampai naik bau..
2. masukakn cili (pastikan cili di goreng sehingga garing kalo tak sure padas smpai ber asap telinga)
3.sekiranya sudah garing masuk kn sedikit serbuk kunyit dan kari. ikut selera masing2...
4.masuk kn air asam jawa kedalam cili tdi..(pasti jangat terlalu cair ok sbb asam pedas melaka pekat)
5.setelah mendidih masukan ikan (ikan parang,ikan selau,ikan siakap,ikan pape je la ikut selera masing)
6.setelah mendidih masuk kn  garam secukup rasa..(kalau nak masuk temoto,bender dan terung pow boleh)
7.siap untuk di hidang dan di makan..selamat menyamu selera yea...

hahaha lawak plak tulis resipi kat blog sura nie..huhuhuh... syusye kalo masak sure
 kak nana makan paling banyak..bertambah2...huhuhuhuh...
lame da x masak tok dowg... nanti la yea kak nana...






Butterfly Melly


Ketika waktu mendatangkan cinta
Aku putuskan memilih dirimu
Setitik rasa itu menetes
Dan semakin parah

Bisa ku rasa getar jantungmu
Mencintaiku apa lagi aku
Jadikanlah diriku
Pilihan terakhir hatimu

Reff:
Butterfly terbanglah tinggi
Setinggi anganku untuk meraihmu
Memeluk batinmu yang sempat kacau
Karna merindu

Butterfly fly away so high
As high as hopes I pray
To come and reach for you
Rescuing your soul
That previous messed up false me and you

Jalan ini jauh
Namun kita tempuh
Bagai bumi ini
Hanya milik berdua

Biar ku berlebihan
Mendekatimu
Namun ku tunggu

Repeat reff



Best jugak cete nie...
mula2 tu macam malas je nak layan..
tapi ari tu tengok
alamak dah terbest la plak....
layan je...




Khamis, 19 Julai 2012

Lawn Bowls di Kedah

Salam kawan2 syusye
hari nie syusye nak share sedikit pasal lawn bowls..
hampir 3 minggu syusye tidak berada
di opis sebab pergi sukan SUKUM di kedah..
seminggu latihan pusat di Paroi
hampir 2 minggu perlawanan di kedah..
tapi team syusye kalah di Suku Akhir..mmmm
5-8 dah buat terbaek da..
Btw congratulation tok triple lelaki dan single laki dan
perempuan perak untuk mereka..

 ok la jom layan pic2 syusye berada di sane...

team triple saya. sowg di terenganu sowg dari johor.
berlatih bersama 2 hari je. memang 1 malaysia betoi...
the bowlers UiTM..
diowg memang terbaek la... seronok dan sekepala...
bowlers women UiTM (triple+fours)
bola dilepas kan...pergi pergi pergi..heehehe


Azie... go go go azie... do the best...(lead kite owg)
by skip ( dok mengira bola)

ini semasa latihan di paroi..





memang terbaek la dowg.. laki+girls u all the best..



Insya allah kalau tahun depan di beri peluang
kami akan buat terbaek untuk team uitm..
uitm sentiasa di hati ku...

do the best..
maju la sukan untuk uitm..heheeheh


























Isnin, 25 Jun 2012

Akhirnya dapat jugak...


Assalamualaikum...
lama betul syusye tidak update blog..
ada masa ni so update laaaaa

Syusye nak cete kit pasal beli kasut NIKE...
lama betul nak beli...akhirnya semalam baru dapat beli...
bukan apa.. 
cete dia mcmnie....
Mula2 sudah berkenan kasut nie..tapi harga dia macam mahal je..
Nanti2 la dapat gaji baru la beli..
pas tu jalan2 kat Mid valley ada la kasut nie 
Diskaun 30% tak silap...
pergh excited la syusye.. pas tu tnya xde size...
ERghhhhh kecewa gler....

Tak xpe la ingat nk cari kasut lain..
semalam cuba2 tengok kat al-ikhsan shah alam...
wah suka gler jumpa kasut yg berkenan...

Akhirnya syusye pow beli...
ade diskaun 40%.... pergh teruja gler...
jadi syusye pow beli siap dengan stokin....

Itu la kalo syusye...
kalo dah berkenana owg kate yg laen pow xnk...
nak tu jugak sampai la dpt..
selagi x dpt selagi tu berusaha untuk dapatkan nya...




P/S: kan best kalo stdy mcm tu jgak... xdpt akan berusaha dptkn..nie tidak..huhuhuh

Rabu, 13 Jun 2012

Deman!!





Demam Exam 
Nie yang malas nk stdy nie..
sebab tidak suka exam..
kan bagus pegi kelas je...
tak payah la exam2 sangat .....

pape pow tinggal 2 3 minggu je tok stdy...
pas tu dah exam da...
hopefully la suksess....
nk suksess tapi malas nk stdy... guano???

Khamis, 7 Jun 2012

Budak MOoook


Budak Moook....
Nak gigit pipi bole????





Jumaat, 1 Jun 2012

RaJA BuAh



yeah musim durian dah tiba...
nanti nak borong buah durian...
sodap nya!!!!

aduh terkeluiq tgk buah durian nie...
waduh2... mmg terbaek laaa...

ada siapa2 tak suka buah durian x??
series beb rugi sape x makan durian..
kerugian betul...
NIKMAT SAY!!!!

xmau banyak cakap..
balik nanti nk cari durian....
pergh....
memang terbaek!!!


KEnangan LAma menyelma


Morning..
saje je letak pic lame kawan tunang ari tu...
Me bersama dua orang ank buah...
Anak buah yea bukan anak
bukan apa nanti jatuh pulak saham syusye...
heheheehhe..

ok la selamat bercuti yea kawan2....
syusye tidak jadi balik kampung 
coz emak pergi rumah kakak kat kluang..
so minggu depan la balik....


sooooodey....
xpe laa biar la mak jalan2 plak....
Muahaaaa syg u all....

Isnin, 23 April 2012

Versus at Space u8

Assalamualaikum...
wah nak tau x jumaat hari tu kuar dengan member
kat Space u8..
tidak tahu plak ade konsert Versus..
pergh memang terbaek la wei
lepas makan2 kita owg dok
layan versus...
ramai la jugak....


Nie kumpulan hujan tengah performe 
lagu toyol..
tema untuk mggu tu adalah "SURDIMAN"

 Nie kumpulan SixthSeence..
memang terbaek la...



Pic Tuan Tanah mesti laa ade...
Tuan c Jebat la sponser kita owg makan di sane..
terima kasih yea..
kalo ade jgn lupa belanja lagi..hahaha

Ade lagi banyak kumpulan..
ade kumpulan 
go gorila(Aizat)
Sixthsence
hujan
black tak ingat pe nama kumpulan tu
sofaz

tu je la yang syusye ingat..hahahah
tiap2 minggu konsert ade di space u8
kalo nk tgk g la....
syusye saje je layan..nk jgak dengar live pnya..










Jumaat, 20 April 2012

Minah Rempit

morning kawan2..
salam hari jumaat...
tak tahu nak cerita apa hari nie..
cuma hendak mengimbas kembali pada
zaman stdy dulu...

dulu syusye minah rempit..
kira agak glamour la masa tu...
sbb geng syusye je student perempuan
bawa moto ke kampus..hahahaha


nie la BFF masa syusye kat UTMKL..
nie baru lepas maen badminton di 
tasik titiwangsa..haahah
semangat kan kiteowg nie...

wah windu kat nad n milah..
dowg semua dah kawin...
tinggal cik syusye terkontang kanting...
bila la nk kawin nie?
hahahaha
kawan2 smua da ade ank...
series say jeles tgk dowg...

Nak kwin jugak..
tiba2 je gatal..lalalalalala...
dah la jom buat kerja...
oooo yea selamat bercuti yea sok...daaa



Rabu, 18 April 2012

wordless wednesday- kak ipar...


kak ipar ku yang vote!!!

Jumaat, 13 April 2012

Cyberjaya-KOLAM

 assalamualaikum...
selamat hari jumaat semua dan
selamat bercuti...
hari nie nk cete sal mandi2 jugak..
hahahaha...
jom la layan pic bermandi2 kat kolam aja...
 layan kerenak ank2 buah...


sungguh teruja dowg nampak air..
mulanya malas nk mandi tp
terexcited lebih dari bdk2...
jadi aciknya pow terjun jugak..hahaha


 layan je la pic kteowg tengah berkubang2..hahaha
bdk2 nie suka jumpa bersama2..
almklum la bukan selalu dowg dpt berjmpe..


nie kiteowg nk berangkat balik da..
abg zol terus berangkat balik ke melaka bersama dengan mak...
alahai windunya kat mak..
lama dah x balik kampung...
hujung minggu nie baru nk balik n cuti lame kit...
tunggu kepulangan ank mu nie yea mak n abah.....
miss u a lot...










Khamis, 12 April 2012

WaterWorld Afarmosa

Assalamualaikum....
lame x update blog...
jom la layan pic syusye pergi waterworld...
lame dah tapi nie baru je nk update..

 yoo yooo terbaek la... time nie ade ombak..
best gler..mcm kat pantai plak..

 nie pergi time petang..
kurang kit owg..


saya nk balik dah....
nak pergi lagi..x puas..he he he

Selasa, 27 Mac 2012

loose my best friend

hai good morning my fellow friend...
saje je nk share pasal
kehilangan???

anda penah merasai?
semalam saya kehilangan seorang kawan baek..
kawan sepejuangan...

sedey tu memang la sedey...
sebab saya tak ada kawan da..
al maklum la kat opis nie saya dengan dia sentiasa bersama
walaupon rupa tidak sama
tp kiteorang di gelar KEMBAR NAKAL!!

Ini lah dia kata kan hukum karma...
pape pow Azie..
aku doakan ko sukses di tempat baru...

Kita tetap kawan ok walaupon jarak memisah kan
kita (ayat poyos gler)
aku pasti mesti ko windu kat aku kan?
hahah xde teman nk gadoh dengan ko....btoi x?


sama x? he he he...memang tak la kn...


tengok la muka si poyos si Azida....

kawan semakan dan setido...hahahaha
btw gud luck sis...

jumpa masa majlis wan nati k..
Insya Allah kalau xde pape aku sampai la kat muar tu...





Khamis, 15 Mac 2012

Set Fire To The Rain

I let it fall, my heart
And as it fell, you rose to claim it
It was dark and I was over
Until you kissed my lips and you saved me
My hands, they were strong, but my knees were far too weak
To stand in your arms without falling to your feet
But there’s a side to you that I never knew, never knew
All the things you’d say, they were never true, never true
And the games you’d play, you would always win, always win

But I set fire to the rain
Watched it pour as I touched your face
Well, it burned while I cried

‘Cause I heard it screaming out your name, your name

When laying with you I could stay there
Close my eyes, feel you here forever
You and me together, nothing is better

‘Cause there’s a side to you that I never knew, never knew
All the things you’d say, they were never true, never true
And the games you’s play, you would always win, always win

But I set fire to the rain
Watched it pour as I touched your face
Well, it burned while I cried
‘Cause I heard it screaming out your name, your name
I set fire to the rain
And I threw us into the flames
When we fell, something died
‘Cause I knew that that was the last time, the last time

Sometimes I wake up by the door
That heart you caught must be waiting for you
Even now when we’re already over
I can’t help myself from looking for you

I set fire to the rain
Watched it pour as I touch your face
Well, it burned while I cried
‘Cause I heard it screaming out your name, your name
I set fire to the rain
And I threw us into the flames
When we fell, something died
‘Cause I knew that that was the last time, the last time, oh
Oh, no
Let it burn, oh
Let it burn
Let it burn