Jumaat, 29 April 2011

BErkobar-Kobar...


Saya nak balik kampung...
yeah..yeah..yeah...
pada mula nya plan nak naek bus
tapi bila sampai waktunya...
berubah fikiran dalam sekelip mata...
jadi saya jadi driver n penumpang...
o0oo...0ooo..0ooo...
balik kampung...

jom tgk list preparation nak balik kampung syusye... 
1.barang dh msuk dlm kete-done
2.kemas rumah-done
3.ttup suiz electrik-done
4.buang sampah-done
5.mkn da clear dlm peti ais-done (siap bawa roti n smbal sadin)
6.duit-done
7.service kete (nk check pe ek? isi myk lom lagi rm???)
8.Apply cuti haft day-Not yet
9.Yahoooooooo Balik kampung...Amin semoga perjalanan selamat pergi dan balik
Semoga perjalanan syusye selamat yea
 

Isnin, 25 April 2011

Barclays Premier League


See Manchester United still berada di atas tangga liga
di mana chelsea ketinggalan 6 mata yang kini
berada tangga ke dua di belakang Manchested United..

Agak-agak Chelsea ley kejar tak?
Minta-minta la Manchested United kekal kan prestasi..
tinggal 4 perlawanan sahaja..he he he..
Di Mana sekirannya Manchested United akan melakar sejarah
Baru yang di pegang Oleh Liverpool...

Sekarang Chelsea sahaja pencabar terdekad buat masa sekarang...
Liverpool memang tidak layak menjadi pencabar..
he he he...
nak duduk tangga ke 4 pow terkial2
jadi automatik tidak layak menjadi pencabar untuk
merebut piala EPL untuk tahun ini...
ha ha ha ha ha

Glory ManU...Glory ManU..Glory ManU
kekalkan prestasi anda untuk menjulang piala EPL
untuk tahun nie....


sangat comel kan hernandez nie???
you're my hero dear...
Lap u soooo much....
Muahahahahahahaahah.....

Jumaat, 22 April 2011

Mentera Anjosmoro


Assalamualaikum dan selamat pagi jumaat
hari nie syusye nak cerita kit pasal cerita mentera anjosmoro
setiap hari khamis malam jumaat tepat pukul 930pm
syusye dah berada depan tv 
pergh cete dia memang best la.....
jom kita layan kit sinopsis cerita ini...


Drama ini menampilkan banyak adegan suspens dan permainan emosi. Mantera Anjasmoro mengisahkan tentang seorang isteri yang menggunakan ilmu pengasih rebusan air seluar suami. Adi Putra sebagai Zahid dan Eja sebagai Sabrina, isteri kepada Zahid. Mereka merupakan pasangan suami isteri yang berjaya dalam karier masing-masing.
Malangnya selepas beberapa tahun berkahwin, mereka masih belum dikurniakan anak dan hubungan menjadi dingin sehingga Sabrina tidak sedar suaminya menjalinkan hubungan dengan rakan sekerja Sabrina iaitu Suria (Fouziah Gous).
Pada suatu hari, Sabrina didatangi oleh wanita bernama Ramona (Raja Norbaizura) dan dia sering terpukau dengan wanita itu yang kononnya pemilik salun kecantikan.
Menurut Aidilfitri Mohamad Yunos (Pengarah), drama ini adalah metafora amalan ilmu Jawa kawi apabila seseorang itu terdesak kerana ia menceritakan tentang wanita yang menggunakan ‘pendamping’ untuk mengekalkan kecantikan dan menakluki suaminya. Si isteri sanggup merebus seluar pendek suaminya dan kemudian air rebusan itu dipuja sebelum diberikan kepada suami untuk diminum.
Nama Mantera Anjasmoro itu diambil sempena nama Ratu Anjasmoro berasal dari Keraton yang mengamalkan ilmu jahat menggunakan serapah dan makhluk halus.


 Kepada isteri-isteri di rumah...
kena tengok nie...
jangan la sekali-kali kita buat suami kita mcm nie
nak buat suami kita sayang kita ada banyak cara nya...
tp bukan dengan ilmu hitam yea...

Ya allah takut pulak kalau tengok cerita macamnie
ada jugak tidak insaf-insaf jugak..
masih nak guna jalan terkutuk jugak...
zaman semakin moden tapi pemikiran masih kulut lagi kan...?

sama-sama la kita buat iktibar...


Khamis, 21 April 2011

Real Vs Barca

Real Madrid muncul juara Piala Raja Sepanyol selepas menewaskan Barcelona 1-0 
menerusi jaringan Cristiano Ronaldo pada masa tambahan pada final, awal pagi tadi.



yeah real menang yea...
yang paling penting ronaldo yang gol kan...
pergh gler bangga PAKWE sendiri 
yang gol kan..gol kemenangan pulak itu..
ha ha ha ha ha...
so kpd peminat ronaldo jangan meluat ok..
layan je la....

Akhirnya kalah jugak Barca..
Mersi..Mersi..Mersi...
tak apa jangan putus asa ok...





Selasa, 19 April 2011

Selamat Hari Jadi Sayang....


Selamat Hari Jadi Sayang yang ke 25th year
I Love You So Much..

Alamak Terjiwang la pulak..
ha ha ha ha ha

I hope u apy with me ok...
forever n ever ok..
Insya Allah...

Kowang nak tahu apa aku bagi hadiah tahun nie?
nak tengok tak?
alamak malu la plak....
tak ada pape2 pow istimewa hanya


hope kamu suka dengan pemberian tidak seberapa ini..
Pic tuan punya blog mesti ada..he he he
alamak pic tengah dinner tak ada plak...
he he he...

p/s: Hadiah yang mahal tiada nilainya kalau diberi tanpa rasa kasih, tapi hadiah yang biasa-biasa mampu mengikat hati seseorang andai diberi dengan rasa sayang.. tak perlu yang mahal cukup dengan sepotong doa tulus dari hati kita mampu mengikat hati orang yang kita sayang hingga ke syurga!