Khamis, 31 Mac 2011

Club Coffee- Celebrate Bday

Lamenya syusye tidak update blog kan?
minta maaf la yea...
syusye agak bz kit 2 3 menjak nie...
Hari ini syusye sangat kenyang..
sebab apa?
unit ditempat kerja syusye ada jamuan..
Club Coffe...
Hanya bayar rm2 sebulan kita kan mengada kan jamuan
untuk celebrate bday...
memang seronok giler...
Jamuan Kali nie celebrate bday syusye la...
seronok-ronak sgt...
jom kita tengok gambar makanan yang banyak
hanya bayar rm2 sahaja dapat makan mcm2...
berbaloi-baloi-baloi..
memang tidak rugi la...






Ini la antara menu-menu yang terhidang untuk jamuan tengah hari tadi..
berbaloi2 tak? 
menang sgt kenyang sungguh...
boleh makan sampai ke ptang taw..



Seronok tak?
ada sapa nak join celab Coffee kteowg?
sila bagi detail anda yea...

p/s: Apa yang Penting KErja Sama...

Jumaat, 25 Mac 2011

Check Result

kepada sesiapa yang baru dapat result SPM
boleh la check kos apa hang layak di bawah ini ok

Senang dan sangat mudah kan?
dulu time syusye tak tahu pow 
apa yang layak syusye dapat...


Ini lah antara result yang akan kita dapat..
pilih la universiti adik2 nak masuk...

P/S: wow byk jugak syusye layak masuk berdasarkan result syusye dulu..ingat teruk..he he he

Selasa, 22 Mac 2011

Mencintai @ Dicintai...


Cinta...
Mencintai @ Dicintai mempunya maksud berbeza...
sekiranya kita diberi pelihan yang
mana satu kita akan pilih???
mencintai kah?
dicintai kah?
mesti peningkan?


sekiranya kita berada di situasi begini 
apakah petunjuk untuk kita membuat keputusan?
adakah ianya perlukan pengorbanan?

cadangan sila buat solat istiharah...
he he he...

p/k:kalau ada pendapat boleh la kita bincangan kan yea...

Isnin, 21 Mac 2011

Bohsan Giler

Saya Bohsan giler sekarang ini...
apasal rasa bohsan sgt nie..
tak tahu la kenapa...
terasa kosong sgt hari ini...
bohsan...



sama la kita...
saya pon boring jugak...
jom saya nak join...

ada pape suggestion tak
macam mana nak hilang kan 
perasaan hilang?


Jumaat, 11 Mac 2011

RM 10 je...


Dusssssssssss....
wei asal murah sangat wei...
ish..ish..ish...
dengan RM10 apa je la boleh beli...
Ikan sekilo pow lebih 10 taw...
nampak sangat maruah ko sangat 
la murah kan?
baik ko pergi cari keje kat shoping lagi berbaloi-baloi...
pergh sengal giler!!!!

Emo pulak syusye pagi-pagi nie...
dah la malas nk cakap panjang 
lebar pergi la baca berita kat metro di bawah ini
Berita penuh.. metro

Sendiri Mahu Ingat la...
buat kata nabil
LU PIKIR LA SENDIRI...


Khamis, 10 Mac 2011

Bantal Panas...


Syusye sudah ada bantal busuk da kat opis..
Bantal busuk yang panas..
memang best bila diguna kan time2 letih...
syok gler la..
kira berbaloi2 la beli..
Tak menyesal!!!

Jom kita skodeng sedikit macam mane rupa 
bantal busuk panas....
layan....


Fungsi :
1. Mengelakkan artritis.
2. Baik untuk pesakit strok.
3. Mengurangkan sakit servikal vertebra.
4. Mengurangkan sakit kepala, sakit gigi
5. Melegakan sakit leher, bahu dan belakang badan.
6. Melegakan masalah sengugut (period pain)
7. Membantu mengurangkan berat badan.
8. Mengurangkan masalah lenguh-lenguh lutut dan sakit pinggang
9. Mengurangkan masalah perut kembung.
10. Melegakan bahagian tulang patah

Ciri-ciri:
Cecair merupakan air garam bukit dan gel, mudah di bawa ke mana-mana.
Berat = 1.7kg++ setiap satu


Siapa yang sesuai memakainya?

* orang dewasa 12 tahun dan ke atas.
* wanita yang baru lepas bersalin dan menghadapi senggugut.
* Menghadapi masalah lenguh badan dan angin.
* Juga untuk lelaki sesuai untuk seluruh badan kecuali bahagian kemaluan.

Cara-cara penggunaan:

Caj tungku selama 5 hingga 8 minit dan lampu khas akan terpadam secara automatik. Bantal akan menjadi panas sehingga 70 - 80 darjah celcius dan ia akan bertahan di antara 2 - 3 jam.
Sungguh Mudah...dan menyegarkan badan...!!
Cantik kan?
Ini la teman syusye masa dalam keletihan...
syok giler..
hanga pow berpatutan..
kalau beli kat klinik harga nya sangat la mahal...
padahal funtion semua sama je..

Kalau nak beli boleh la beritahu syusye..
sejak biler pulak aku menjual 
bantal busuk nie..ha ha ha
lor xsalahkan kalau kita 
share benda baek kan?


Rabu, 9 Mac 2011

Kelakar GiLEr...SEDIH....


Pada suatu petang, dalam keadaan kepala agak semak, susah hati, gelisah dan macam-macam la..Tuhan saja yang tahu apa di rasakan pada saat dan ketika itu di mana hati sangat risau memikirkan keadaan mak yang still berada di dalam hospital dan dapat tahu keadaan housmate jugak tidak sihat. 

Dalam keadaan petang nak menunggu magrib, duduk la sesorang melayan perasaan yang tak tentu hala ini, biasala kan dah duduk seorang, tiada sesiapa di sisi. "dalam hati tuhan sahaja yang tahu susah betul hati ini"
macam-macam la duduk berpikir, sepatutnya sekarang ini berada di hospital menjaga mak tp...............kecian anak buah terpaksa poteng sekolah untuk menjaga nenek nya dah la tahun ini nak ambil UPSR tapi apa kan daya keadaan TERPAKSA la.

Actually bukan ini nak disampaikan dan nak jadi kan cerita, tiba-tiba syusye dapat msg dan mms. Hati mula rasa tak sedap, jantung mula berdengut dengan pastas dum dam dum dam, darah mula mengalir dengan deras, rasa mengigil satu badan bila dapat tahu SAYA BERADA DI HOSPITAL...... rasa macam nak pitam la. tangan mula mendail nombor tersebut, hati tak senang bila tengok MMS yang di hantar.. Ya Allah teruk ke keadaan nya. Minta-minta tak ada papa hati mula la berkata-kata,byk betul dugaan ku Ya Allah. tangan syusye tak berhenti mendail nombor tersebut tapi yang jawab adalah Voice Mail, tak putus asa syusye telefon,telefon lagi dan telefon lagi, keadaan syusye tak tentu arah... SMS tanya kat mane, macam mana boleh jadi, mula msg merepek2...

Keadaan petang syusye menjadi kelam kabut, tak tahu nak buat apa. sedih,takut,cemas,gemuruh,cuak semua perasaan itu di adun kan sebati menjadi teman syusye pada petang itu. selang berapa minit, syusye dapat msg...TAK ADA PAPE....ALAAAAAA GURAU JE...... APA GURAU????????????????? hanya Allah sahaja yang tahu apa syusye rasa masa itu, syusye tak marah tapi SANGAT SEDIH..... sedih sgt dalam keadaan syusye macam ini boleh buat joke macam itu, tiba terasa cecair yang sangat panas mula mengalir tak tahu apa syusye rasa. rasa BODOH sangat. rasa DIPERMAINKAN... rasa macam TUNGGUL, rasa BEBAL sgt sebab membazir pesaaan semua itu semata-mata dengan gurauan yang dibuat-buat. 

Best kan dapat mempermainkan perasaan orang kan? mesti seronok kan? wow mesti terpikir pergh menjadi betul la joke aku ini sampai buat macam real2 terjadi kan? xpe la syusye tak kisah kalau kamu rasa terhibur dengan JOKE yang dibuat semua itu. Terima kasih syusye ucapkan...banyak-banyak terima kasih. 

rasa sedey sangat..tak tahu la maybe syusye teremo kot, tapi itu la syusye rasa SEDIH sesangat. entah la kenkandang memang kita pikir benda apa kita buat adalah satu JOKE tapi dalam masa yang sama JOKE itu boleh memudaratkan kepada sesorang. Pikir la sebelum nak buat sesuatu. 

Benda melibatkan Nyawa jangan la di buat main-main. Tolang la wei...banyak benda lain kita boleh jadi kan gurauan..masing-masing ada Otak pikirlah sendiri. cuba kalau anda fikir, mana la tahu masa dapat berita tersebut orang itu tengah drive? macam mana? kalo orang itu ada darah tinggi, sakit jantung? tiba-tiba je pitam? tak semua orang kuat semangat dapat berita macam itu..

Ok la terpanjang pulak syusye mengarang cerita ini... tapi itu lah terjadi semalam. Moral the story ada benda boleh jadi bahan lawak tapi jangan buat lawak melibatkan nyawa sesorang ok. itu je nak pesan...






Jumaat, 4 Mac 2011

Resah Gulandah

Assalamualaikum
syusye harap kawan2 syusye berada 
dalam keadaan sihat..

Hari ini syusye berasa gelisah 
disebabkan dapat tahu 
keadaan mak tidak 
berapa sihat

Syusye harap mak tak ada pape2
semoga cepat-cepat sembuh..
tak nak lagi mak
duduk dalam sepital..

p/s: sekarang mak di tahan wad lagi...

Rabu, 2 Mac 2011

ROSE

One Rose for Unconditional Love
 

One Rose For Financial Wealth

One for Everlasting Happiness

Several for Success
One for Knowledge

One for Beauty, inner and outer
Many for Family

One for Honesty
And the last one for a long and healthy life

p/s: sungguh cantik ciptaan Allah...

Selasa, 1 Mac 2011

Makan Ikan Bakar Jeram Kuala Selangor


o0ooo yeah...bersambung kembali...
hari ini syusye cete sedikit
pasal makan ikan bakar dekat jeram
kuala selangor...
memang syok giler siot he he he
seronok ronok dapat 
makan dengan banyak nya..
padahal makan 2 orang sahaja
Ini la sifat tamak 
jom kita layan sedikit gambar makan...







Menu Utama
ketam masak cili 2 ekor
udang goreng butter 4 ekor
sotong goreng tepung 1 ekor
Siakap separuh stim dan bakar
kerabu mangga seorang makan
kailan ikan masin seorang makan
jus apple asam boy
jus mangga

memang nak termuntah la makan banyak sangat
siap bungkus bawa balik lagi taw
buat makan untuk esok pagi..
ha ha ha ha...
gilar memang tamak tahap cipan babooon la...
tapi sebelum tunggu makanan sampai
syusye sempat menikmati suasana sunset di tepi pantai..
sungguh romantik..he he he..
jom layan kit gambar..
jangan termuntah tengok gambar syusye udah la yea...







Ini la serba sedikit suasana di tepi pantai...
cantik jugak la tempat dia..
tak banyak sangat gambar ambil
sebab makanan dah sampai..
jadi syusye dah melantak sampai kenyang...

P/S: memang best la sekali ubah angin..pape2 pow kat melaka lagi best..
lupe pulak total semua kita orang makan RM80