Jumaat, 18 Februari 2011

Kalau Tak Nak Jaga Jangan Jaga Ok...

 Pergh Pagi-pagi syusye dan tension...
urgh.. tension sebab baca paper hari ini..
geram betul sangat...
kalau engkau tak nak jaga jangan la jage beb..
kepada pengasuh syusye harap engkau kena
tindakan sewajar nya...
eeeeee geramnya..."ayat marah betul nie"
cuba engkau bayangkan kalau anak kau kena dera macam nie?
tak ada otak langsung la...
padahal mempunyai anak tak kan tak ada sifat keibuaan langsung..
kalau tak boleh jaga kau cakap la...
geram nya...
meh anak dia kita buat macam nie pulak...
jom kita layan sedekit kisah di atas...

KUALA LUMPUR: “Sayu hati saya apabila melihat keadaannya yang sebelum ini ceria kini menderita kerana terpaksa bertarung nyawa berikutan parah di kepala sejak 10 bulan lalu.
“Doktor beritahu masa depannya masih kabur dan kemungkinan tidak akan menjadi normal seperti kanak-kanak lain,” kata Rina Abdul Halim, 30, mengenai anaknya, Sheena Mohamad Safwan, 18 bulan.

Bayi perempuan itu kini menderita dan masih dirawat selepas mengalami pendarahan otak serius dan patah kaki dipercayai didera pengasuhnya ketika berusia enam bulan.
Kejadian itu menyebabkan bayi terbabit menjalani beberapa pembedahan bagi mengeluarkan darah beku di dalam otak, selain terlantar beberapa bulan di hospital.

 sumber cerita dari metro


alahai sayu betul hati syusye melihat keadaan baby nie..
kita yang tgk dah sayu macam ne perasaan hati seorang 
ibu melihat anak berada dalam
keadaan macamnie...
syusye harap kepada ibu baby nie tabah dan banyak2 kan berdoa
semoga tabah ok...

P/S: kepada pengasuh yea..kalau tak nak jaga tak payah nak jage.. kau ingat baby yang di hantar itu anak patung? geram betul la...kpd ibu2 yang hantar anak kepada pengasuh hendak lah check anak anda selepa di pulangkan...



3 ulasan:

azieda razak berkata...

kesiannya...
ni la antara sebab kenapa aku tak suka baca paper...

syusye berkata...

ha ha ha....
bkn pe supaya kte lebih ati2 je nti..

eT berkata...

comelnyer baby tuh...kenapa dera dia...kesian...xsanggup tgk keadaan dia...