Isnin, 29 November 2010

Terdiam.....

Terdiam.. hanya bisa diam
Dingin menyerang
Disekujur tubuhku
Layangkan mata.. menembus cahaya
Putih kilaunya
Meneduhkan Lamunan
Masih jelas terlihat
Pesona Ayumu
Masih jelas terasa
Getar dawai jiwamu
Ahaaa..

Inikah surga cinta yang banyak orang pertanyakan
Atau hanya.. mimpi.. yang tiada pernah berakhir jua

Perlahan bawa semua tanya
Satu bersama
Langkahdi taman ini
Terangkai bunga tanda
Cinta murni adanya
Tapi kekasihpun tiada
Muncul hapus rinduku
Ahaaaa..

Inikah surga cinta yang banyak orang pertanyakan
Atau hanya.. mimpi.. yang tiada pernah berakhir jua
Dimana aku sedang berada mengapa sendiri
Lari telanjang tanpa seorangpun yang akan memperduli

Inikah surga cinta yang banyak orang pertanyakan
Atau hanya.. mimpi.. yang tiada pernah berakhir jua
Terbanglah cinta sampaikan sayangku hanya bagi dia
Kan kurasa sepi.. meratapi.. malang tanpa dirinya

Selasa, 16 November 2010

Dapat Anak.....


Wow.....
tajuk gempak giler beb...
Al- kisah nya....
ari2 2 aku balik terkejut Chinta dah beranak
4 ekor dapat anak..
ha ha ha..
aku pow omang kat kak aku...
dpt anak buah sebanyak 4 ekor lagi..
tomey2 plak 2...
geram betoi...
so terpikir plak...
pe ek nk bagi nama
3 bini 1 jantan..
so jantan nk letak ASMARA la..
ha ha ha...
se ekor betina nk letak KASIH..
2 ekor x taw lagi...
ha ha ha ha...
gempaq gler nama anak kucing aku nie...

jom kita layan gambar...
nti x seronok plak...

ini la ibu dia Chinta 4 ekor anak





sebijik mcm mak dia..ha ha ha
nie msti mcm bpak dia kan?
tgh nenyak tido
malu2 la plak nk bik gmbar..
manjanya dia..
tomey kan?

geram..rse nk picit je idung...

kucing nie tgk tido kena kcau..he he he..
anak2 ulat yang tomey...
pagi2 bagun tido aku terus la menghadap ank ulat 2..
tomey n terhibur ati aku tgk telatan
sungguh terharu aku tgk
kucing pow tahu sayang kan anak..

terpikir aku sejak...
macamne manusia dicipta sebaek2 kejadian..
boley dan tergamak buang darah daging sendiri..
ha ha ha...
lari topic la plak....

Isnin, 15 November 2010

Balik kampung tanam sayur...


jom tgk kebun abah aku...
di sebabkan abah aku sudah tua..
so nie la aktiviti dia buat kat bawah...
nk tgk apa dia wat x?
haaaaa 2 la kowg...
aku pow baru tahu...
ha ha ha

sebelum nie aku taw je
tp x penah jenguk..
setelah aku g jenguk kagum plak aku..
ha ha ha ha...


haaa cantik x?
kemas x kebun sayur abah aku?
locatian di belakang umah..
padahal tiap2 ari makan sayur abah aku tanam
tp xpenah g...
nie aku g pow sebab abah aku xde pagi 2
nk masak da tok mak aku...
so aku la g petik sayur 2..
besh makan sayur fresh...
manis je taw... sedap...

aku agak takut kit nk msuk kaki aku dalam air 2..
nk taw kenapa?
byk gler wei lintah...
takut aku...
so mcmne aku jalan..
bis la syur bpak aku aku pijak..
ha ha ha ha ...
pandai2 la cover...


dah siap petik da...
cuba kowg tgk....
fresh x sayur nie?
pe lagi...
da boleh msk da...
ni syur tok mak aku...
untuk kita owg jgak la...
ha ha ha...
itu je la kisah kebun sayur abah aku....













Serabut.....



Serabutnya kepala aku ari nie...
selama seminggu bercuti..
kerana mak dimasuk kan ke hospital...
selama seminggu mak di masukan 
dalam wad...
tidak boleh keluar lagi...
sedey nya...
sayu betul hati tgk mak sakit...
Hari ini aku kerja balik..
tp pagi tadi aku dapat panggilan call dari umah
rupa2nya mak di masuk kat dalam 
bilik operation lagi..
Ya Allah...
dari luka kat kaki kecil dah semakin besar..
dan terus membesar...
ini kali ke 4 kaki mak di toreh...
sedey nya...
dah laa sakit bertambah sakit...
Hope mak tabah 
meharungi dugaan Allah berikan kat Mak..
Kami "ank2 mak" sentiasa 
doakan mak 
cepat sembuh....
Amin..Amin..Amin

kwan2 tlg doakan mak saya cepat sembuh yea... 
terima kasih semua....


Khamis, 4 November 2010

Balik Kampung + Raya Deepavali


salam kawan2....
pas balik kerja saya terus shoot balik kampung...
yahooo best nya...
kali nie balik sama dgn abg aku kat puchong...
so aku kena pick up meraka...
baru la balik....
syokkkkkkkkkkkk gler wei...
tak sabar2 nk balik da nie....


so kepada kwan dan termasuk la diri ku nie...
hati2 yea semasa memandu...
ingat la orang tersayang...
jgn memandu laju2...
kalo penat rehat dlu...
take 5 bersama kit kat...ha ha ha


dan aku nk ucapkan selamat hari deepavi jgak


Follower Bertuah Giveaway....

haaaaaaaaaaa nk masuk jugak...
di sebabkan aku tidak pernah bertuah...
tp nk masuk jgak...

o0ooo ibu- ibu....
bapak-bapak....
meh2 jom kte join GA nie...
haaa mana la tahu kowg semua salah seowg yang bertuah...
senang je wei x susah pow...

 

syarat2 nya....jeng..jeng...

1. Mesti jadi follower saya dan nyatakan id follower anda - DONE
.
2. Buat satu entri mengenai GA ini, bertajuk 'Follower Bertuah GiveAway'. Letakkan banner dan link kan terus kepada entri ini. - DONE
3. Letakkan banner di side bar blog anda - DONE
.
4. Tag 3 rakan blogger anda. - DONE



0ooooooo siap dah...
kwan2 yg kena tag jgn lupa masuk yea..
x susah pow...
snang je kan...
meh ramai3 kte msuk yea...
daaaa

Selasa, 2 November 2010

I Miss You....

saya rindu sgt nie...
rindu sgt..
kalau kowg rindu kowg wat apa ek?
saya rindu...
apa nak buat nie...
 

saya rindu kat mak saya...
mak saya tidak chat...
tidak sabar nk balik..
rindu sgt...
windu nk picit kaki mak..
poyos la plak...
tp

kita windu kat dia jgak...
saya windu kat awk...
awk windu kat saya x?

I  MISS  U A LOT....