Khamis, 26 Ogos 2010

Aktiviti hujung mggu lepas....

haaaaaaaaaaa lamenya tidak update blog... so aku nk cerita sedekit sal aktiviti aku mggu lepas.... disebabkan dari pindah umah aku tidak ke puchong... jadi........ ramai la owg yg merindui aku.. hahahaha.... lagi2 anak2 buah aku...syik tanya mane acik...nape acik x balik ma...hahahahaa.....kecian kita..... terharu plak bdk2 2 ckp mcm 2....So pas aku kenyang tdo so baru la aku gerak g puchong...

 Nie laaa anak2 buah aku rapat kan dowg dgn acik dia yg tomey...hahahaha...sowi gmbar terpaksa edit..hahahahaha.....sampai2 je 2 2 wat malu2 nk peyok...pas da acik dia dok mcmne laaa masing2 nk rebut nk dok dgn acik dia..hahahahaha..

 Nie masing2 da mengonggong botol susu masing... "acik dia bercakap" sedapnya kalau dpt minum air tgh2 panas mcmne...hausnya...hahahahahah sengal sungguh.....selepas berbuka puasa ak pow gerak balik ke s.alam... soooooooooooo ape plak aktiviti aku kat rumah....jom kte tgk............


kemas bilik...nie laaa bilik umah bujang aku... kemas x?hahahahah msti kemas kan sbb baru kemas...hahahahah~ bebear bsar 2 laaa peyok tiap2 malam taw....hahahaha...bau dia pow da sebati dgn aku...lalalalalala~pas 2 ak wat pe lagi ek? haaaaaaaaaaaa meh cne..penat gler mengemas blik...

taaaaaaaaaaa daaaaaaaaaa....kemas baju plak..hahahah... di sebabkan xde baget nk beli almari so aku beli rak mcmne la tok letak baju ak...yg x muat ak simpan dalam beg balik kmpung..hahahaha.....nie laaa bilik aku..nti aku bil 1 umah plak yea..hahahaha almaklum laaa umah bujang.....hahahahaahahahah...
p/s: bilik kena sentiasa kemas dan bersih... baru laaa balik dpt rehat dgn tenang dan selesa... nyaman!!

Jumaat, 20 Ogos 2010

Sahurrrrrrrrrr

selamat petang... sok tak keje dah kan? tp aku nk cete sal sahur aku mlm td.... mmmmm msti kowg kecian.... mlm td aku sahur mkn nasi dgn telo goreng dan kicap... sedey kan? hahahahahaha pkir kan tkut lapar sok aku layan je laaa... sal kan kenyang..hahahahahah..... sedey x? hahhahahahaha =p


ok la kwan2... selamat bercuti yea... saya nk balik da nie.... kalo bershopping2 beriyat2 la yea... jgn membazir... daaaaaaaaaaaaaaa~

Khamis, 19 Ogos 2010

Aktivi di rumah

Apa ek nk update kat blog nie... so aku cete kit laa...tp bukan semalam tp kemarin..hahaha... agak lama laaa...tp tak kira nk share jgak..hehehehehhe~ kalau nk cete jgak......kita tgk gmbar ek? kalau tak de gambar tak syok..
.

best tak lauk aku n housmate aku masak? mcm ramai je kan? padahal makan tok 2 owg je..tp termsuk sahur la..hehehe.... rendang n sayur buncis goreng.. daging masak merah 2 lauk smlm sbb bayak kteowg makan jgak.. xbaek membazir..hehehe...

 taaaaaaaaaaaadaaaaaaaaaa..... nie la aktiviti aku pas berbuka... lipat kaen baju... kalo owg nk tahu nie salah satu kerja rumah ak tidak suka buat...urhmmmmmmm xde ker mesin basuh yang basuh bju terus lipat bju sekali ek? kalau ade aku la owg pertama akan beli...heheeheh... byk 2... kuatkan semangat pas layan peyooooooooot yg kenyang so aku pow lipat gak la baju.... hahahahaha
 Alamak senget plak gambar nie... x taw lah kenapa jadi mcmne..... haaaaaaaaaaaaa nie laa aktiviti yang aku suka buat.... sudoku...meh la wat...msti kowg jgak akan teruja beb!! aku siap ade buku dia...tp da ilang... ahahahahah... nie aku buat kat opis.. sebab otak terasa lembab sgt so nk bagi cergas so aku wat la nie..hahahaha.... mula2 aku da give up tp akhirnya aku siap kan jgak..heheheehhe~... TAMAT

Rabu, 18 Ogos 2010

Bad MOOd

Ari ini aku terasa bad mood sgt... rse nk marah je.... geram laaa.............. eeeeeeeeeeeeee... nie la akibatnya kalo tak poce.. hahahahah =p xpe sok aku da ley poce da....
so aku di dalam zon bahaya.... ati2 yea...sowi la kwan2 kalo time nie saya termasam buka ker tertinggi suara ke,maaf yea... al maklum laaa perempuan emosi tidak stabil..hehehe..... nk balik umah nk masak pas 2 nk tdo... hope bad mood saya ilang pas tdo nti.. Insya Allah...

Isnin, 16 Ogos 2010

One YEar I'm Here!!!

pertama sekali saya bersyukur kepada Ilahi esok genap saya setahun berkerja di UiTM Shah Alam...
Mcm tidak percaya pejam celik,tidor makan tidor balik tup tup dah setahun saya berkerja di Shah Alam...
Alhamdullilah.... semoga tahun berikut nya saya boleh improvekan diri lgi dalam bidang kerja untuk mencapai kejayaan di dunia dan di akhirat.... Bersyukur juga kepada Nya memberi saya peluang untuk menikmati kehidupan di dunia ini... Banyak pengalaman saya harungi sepanjang saya di sini.. pape2 pow keje di uitm nie mmg best..kwan2 pow best... bos pow best... hehehehe "ayt bodek la plak" tp ikhlas mula2 sya berkerja kat uitm tiap2 ari saya merengek kat mak nk balik... sbb xde kwan...xde keje.... tp skunk alhmdullilah dgn berkat ketabahan dan nasihat dari kawan2 terutama mak yg sntiasa memberi dorongan kat sye... saya still berada di sini.. Sebenarnya xsuke nk membebel .... tp juz untuk share je..hahahaahahah... kalo nk bace bce la yea...=p


Ini la tempat kerja aku...cantik x.?heheheeh... di sini la tmpat ak mencari rezeki untuk idup... Hope saya akan menjadi sowg pekerja yg baek.. Insya  Allah... kalo saya tidak menjalankan keje dgn baek sila tegur saya yea...yea laa saya nie manusia biasa kenkadang tidak terlepas melakukan keselahan.... Isnya Allah... Mekacih kwan2 yg sudi kwan dgn sya....=)

Jumaat, 13 Ogos 2010

Saje nk kongsi...

Semalam aku separuh hari g tengok kereta... teringin plak nk ada kereta sendiri..... tp mampu ka? wisau jgak kalo tidak mampu.....takut nti tiada duit tok makan.. hahahah... aku nie kuat makan... pape2 pow nk mkan dlu...
kete hidaman aku.... mmg canggih laaa seperti cardina... city... tp mampu la... ckup la kalo kete mcmne...

 Ok tak kalo aku pkai kete nie? mampu kah? adusssssssssssss...... perasaan 2 wujud takut nk berhutang.. byk 2... smpai 41 k? wah muda2 da ade hutang kan? PTPTN lagi...ish2..... mcmne nie ek? tp kalo tidak berhutang tak dapat plak nk pkai...x kan smpai bler2 nk merempit je... mmmm doakan yea 1 day sura mampu pkai kete... Insya Allah kalo di murahkan rezeki... Amin.....Tp kalau ade kereta baru ley pkai raya nti kan? hahhahahaha =p

Khamis, 12 Ogos 2010

Hidangan berbuka puasa

Alhamdullilah..... semalam selamat berbuka puasa dgn juadah sgt simple...masak sendiri lagi 2... yang penting kenyang... 1st day berbuka puasa dgn housemate....
hidangan 1st berpuasa ( maaf atas kesulitan gambar)

Walaupon hidangan sgt simple..... tp aku makan dgn sgt berselera dan kenyang...hahahahah... mmg best... lauk nie jgak laaa aku buat untuk makan sahur.... jimat sgt....gler jimat... so jgn berbazir... kita kurang kan makan tp byk kan bershopping yea.............. hahahaahahahahha =p

Rabu, 11 Ogos 2010

Selamat Berpuasa

Di sini sura nk mengambil kesempatan mengucapakan selamat berpuasa kepada semua kwan2 saya yang mengenali diri ini dan seluruh umat islam... Semoga dengan kedatangan ramadhan membawa seribu rahmat dan berkat sepanjang kita menjalani ibadah puasa.... Semua syaitan di ikat... eeeeeee da tak ade hantu da... jgn plak kowg jadi hantu plak yea.... jgn nakal.... "tok mengingatan diri sendiri" jgn dating2 selalu..=)

Tak mau jadi macam nie taw? jangan curi2 makan yea... "kecuali perempuan" hahahahaha..... mmg la owg tak nmpak...tp kita lupa... ade owg yg melihat dan menjaga perilaku kita... ingat yea!!!!
 waaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... so di bulan puasa nie jgan la membazir la yea... jgn tamak!! beli alaaaa kadar je tok buka puasa nti.......... waaaa sedapnya.... mmg la semua sedap... nti makan kit je da kenyang... ingat taw jgn membazir... itu amalan syaitan.......... Akhir kata selamat menjalan ibadah puasa yea... Mari la kita jadi hamba allah yg mulia di sisi nya ............ Amin!!

Selasa, 3 Ogos 2010

Induksi

Assalamualaikum.....
memandangkan lama aku tak up date blog aku nie...so aku nk share kit pengalaman aku kena hadiri induksi selama 3 mggu laaa.... lebih kit kuang laaa.....mmg la penat....tiap ari ade classs dari pagi sampai la ke petang..mcm2 program disediakan....cuma diberi cuti 1 hari je... letey kan?penat kan? aduh....tp yg best nya makan 6 kali sehari, smpai da muak2 nk mkan kat ctu...... boleh x mcm 2?hehehe... ok la aku pow xnk membebel byk...kalo nk rse g la iinduksi...haaaaaaaaaaaaa baru hang tau rse mcmne....
Ini la gambaran kit persekitaran di kampung gajah
 mcmne bilik kteowg dgrceramah dari pagi sampai la ke ptg....
ini salah satu aktiviti kumpulan kteowg perlu siap kan...yea2 je c sura 2??hahahaha

ini merupaka persediaan perlu kteowg wat untuk persembahan dinner....

ini merupakan persembahan kteowg...ak x taw la npe ak tergelak di atas 2...hahahaha
ok laa...aku x taw nk merepek ape lagi...nanti ak update mse kteowg g teluk batik n lumut membeli belah..ilangkan tension...!!!!!! btw ak ttap enjoy...=)