Khamis, 30 Disember 2010

YEah....YEah Menang.....


TAHNIAH...TAHNIAH...TAHNIAH.....
tahniah di ucapakan kepada pemain melaysia
kerana menyulang buat pertama kali Piala Suzuki AFF 2010
 
Dengan kejayaan meraka 
semua rakyat melaysia mendapat CUTI UMUM
pada hari Jumaat...
terimas...terimas yea...

Sama-sama kita meraikan kejayaan ini termasuk la semua rakyat 
MELAYSIA


Syok kan?
so pemain bola sepak tahniah sekali 
kerana buat kali pertama dan melakar sejarah 
buat malaysia

dan tahniah kepada SAFEE 
kerana mendapat kasut emas kerana menjadi penjaring terbanyak
TAHNIAH
TAHNIAH buat skuad melaysia
kejayaan ini merupakan kejayaan bersama berpasukan 
malah untuk rakyat MALAYSIA.

TAHNIAH...TAHNIAH..TAHNIAH...

tak nak cerita dah macamne dowg main
Btw dorang dah buat sebaik baik...

p/s: yeah...yeah... sok cuti... apa lagi balik kampung la...ha ha ha....

Rabu, 29 Disember 2010

TERUS DIGANGGU

gambar di ambil beritaharian

Kepada peminat bola sepak dan semua rakyat malaysia
sama-sama lah kita sokong skuad bola sepak negara
menang dalam piala yang dinantikan semua 
rakyat melaysia
semoga dapat lakar sejarah
selama 14 tahun kita menanti kan membawa pulang piala tersebut

kepada pemain negara 
segala bendasir dan halangan dari peminanat INDONESIA
sila la tepis yea.. anggap ianya satu dugaan

segala kritikan dan tomahan buat bodoh je
apa yang penting fokus dalam perlahwanan..
elakan daripada melakukan kesilapan..

apa la kan rakyat indon nie...
kecian kpd skuad kita nak latih pow tak boleh
sungguh tak profesial betul la dowg 2?
kita mengalukan kedatangan meraka...
tak ada pulak mcmne kita layan dowg...
itu la malaysia nie baik sgt kan?

JOM jutaan rakyat MALAYSIA sama-sama
la kita sokong dan doakan skuad kita berjaya
mengalahkan pasukan INDONESIA dengan 
penuh bergaya dan semangat kesukanan..
AMin

p/s: agak-agak ada siaran langsung kat tv x? al maklum la tak ada astro.. hope ada kan
boleh ribuan rakyat malaysia tgk bola nti smbil mendoakan 
mereka berjaya..

Selasa, 28 Disember 2010

BLUR....BLUR....BLUR.........


Hari ini aku blur...
tak tahu nak buat apa
padahal kerja banyak..
tapi tak buat kerja...
napa ek?

aku blur...
aku blur nk update blog..
tak tahu nak tulis apa..
ha ha ha ha..

selepas kena marah dengan sesorang ada title
aku pow jadi blur...
ha ha ha...
nak buat macamne...
hidup kena teruskan...
perjuangan belum selesai...

tiba2 je aku mengarut kan sini...
suka hati la blog aku...
jadi n3 ari ini aku seorang blur....
blur...
blur...
blur...
blur...



esok saya harap saya tidak blur ok....
insya allah..
Amin....

Isnin, 27 Disember 2010

PISANG KAKI...

Haaaaaa.... hari ini aku mengidam nak makan pisang kaki la..nyam..nyam....nak meleleh air liur aku
bila teringat pisang kaki nie...korang tahu tak pisang kaki itu macam mane?


sedapnya.... meh aku nak habaq sedikit.. hari sabtu aku pergi giant seksen 13. aku nampak la pisang kaki harga rm0.99sen sebijik.. murah beb... dulu aku mengidam nak makan bukan musim dia nk taw berapa harga sebijik buah nie... rm3.99 haaa ambil ko... aku pow dah masuk plastik sebanyak 4 bijik tak silap aku... aku pow g la terjah barang laen... dah siap membeli belah aku pow bayar..

tet..tet..tet.. barang2 aku kena scan... tiba2........adik buah nie tak timbang lagi.... alamak... nak beratur ramai... malas punya pasal aku pow bercakap tak apa la letak la.... tapi nak jadikan cerita.... sampai sekarang la aku termimpi buah pisang kaki nie... ha ha ha ha.. kira nya aku mengidam la nie...

Jadi moral the story nampak nya balik kerja aku nak masuk kan duit kereta dekat amBank kena la singgah kat giant untuk merealisasikan nak makan pisang kaki.. susah betul kalo orang mengidam nie.. ha ha ha.. kalah kan orang mengandung.. he he he...

p/s: best taw pisang kaki nie..1st time aku makan terus jatuh cinta...dapnya... nyam..nyam.. tak sabar nk makan da nie..terasa keranggupan dan kemanisan buah nya..he he he he...

Tahun baru....

Assalamualaikum....
tak lama lagi berlabuh la tirai 2010 kan?
sekejap je kan dah berakhir tahun 2010..
macam percaya tak percaya je..
percaya ke tak
tak lame lagi kita akan masuk tahun baru..

Azam pow tak setting lagi untuk tahun baru nie..
macam mane?
ish...
leka dan lalai la aku nie...

sebenarnya aku nak cerita tak mengena pow 
dengan azam baru..
ha ha ha
 

macam ini..
agak-agak tahun baru nanti
hanset murah x?
bukan apa 
bukan baget ada cakap hanset nanti tidak
dikenakan cukai...
mesti murah kan?
 
jadi syusye bersabar yea...
kita tengok tahun depan ok
moga-moga harga handfon jadi murah
macam durian runtuh...
alaaa tak lama pow lagi
harap bersabar..

p/s: kepada sesiapa nak beli telefon tunggu tahun depan yea
moga2 harga dia murah sebab tak dikenakan cukai
simpan hasrat anda!!

Jumaat, 24 Disember 2010

SANGAT MENYEDIHKAN...


Assalamualaikum dan selamat hari jumaat
pagi-pagi aku dah emo..
bukan pasal apa
sedih bila baca berita
macam biasa la pagi-pagi sebelum mulakan kerja
aku akan baca berita on9..
sungguh sedih la...
tak tahu nak cakap apa...
jom sama-sama kita layan gambar...


 
Slip periksa lunyai bawah lori
untuk mengetahui lebih lanjut
sila baca di metro

jom sama-sama kita sedekah al-fathiah kepada 
kedua mangsa tersebut..
semoga roh mereka di cucuhi rahmat..
Al-Fatihah..
Amin..

p/s:sama-sama la kita menjaga diri mulakan perjalanan anda dengan bismillah
insya allah perjalanan kita di lindungi oleh Nya

Khamis, 23 Disember 2010

CONTEST "PIC PALING CUTE!!!"

Aku masuk contest lagi...
aku suka contest nie cepat ade cute
ha ha ha 
jom la kawan2 kita join ramai2
mesti korang banyak picture yang cute miut 2 kan?
xkan nk simpan je kot...
pe kata kita masuk contest 
mane tahu menang...
kan x rugi...
bukan susah pow...


ini lah pemilik contest ini elly@suely
memang cute kan?
jom la kita join ramai2...

pape2 pow jom kita tengak syaratnya dia plak...
sila clik syarat
dah tengok dah?
ape lagi jangan tak join yea...

ok ini gambar yang aku pertaruhkan...
semoga sangat tomey la yea..
ha ha ha ha 



tomeykan?
cutekan?
ha ha ha..
puji diri sendiri...

saya suka blog elly@suely kerana tuan punya blog nie memang cute
lepas itu banyak info yang menarik dalam blog dia...
memang menarik tertarik ko memang BOOM ....


Slogan diatas wajib buat taw...

aku nak tag

jom join...
jangan tak join yea..
mesti teruja kan?
selamat mencuba yea kawan-kawan...



Tiga serangkai...tiga sekawan....


Semalam aku tidak sihat...
jadi buat keputusan pergi la klinik...
bukan senang yea aku nak pergi klinik
sebab aku takut makan ubat
dan tak suka dengan doktor..
he he he

disebabkan aku semalam memang tak tahan da
aku sendiri pergi klinik...
nak minta MC tapi doktor tak bagi...
agak tension la jugak
tapi aku kuatkan diri teruskan kerja
daya tak daya je 

tugas tetap dijalankan
430pm aku terus balik..
mula-mula aku cuma selsema  
tapi sangat la havy..

balik itu aku dah rasa nak deman dah..
badan mula panas...
selsema+batuk+deman
memang sekawan la...
he he he
jadi ubat yang banyak itu aku pow makan
sebab dah tidak tahan dah

setelah berapa minit kepala aku mula rasa kosong
tengok tv pow rasa dah nampak 4 bayang
akhirnya aku pow tidak dengan nyenyak nya..
rasa ok kit la lepas bangun tidur..
alhamdullilah dah kebah deman aku..

hari ini aku cuma flu+batuk je...
hope cepat sembuh yea..
jadi jaga la kesihatan anda
lagi- lagi dengan cuaca tidak menentu nie

p/s: saya cuma selsema biasa yea bukan swine flu...he he he


Selagi Ada RIndu...

Selagi Ada Bulan Mentari
Selagi Ada Berkasihani
Selagi Ada Bulan Dan Bintang
Selagi Ada Berkasih Sayang
Selagi Ada Ombak Dan Laut
Selagi Hatiku Terpaut
Selagi Ada Turunnya Hujan
Selagi Ada Rahmat Tuhan

Selagi Ada Langit Dan Bumi
Selagi Cintaku Bersemi

Selagi Ada Waktu
Selagi Ada Rindu
Biar Beribu Batu
Ingin Aku Bertemu
Oh Kasih (Oh Kasih)
Damailah (Damailah)
Engkau Disana
Ku Berdoa (Ku Berdoa)
Pada Tuhan (Pada Tuhan)
Agar Kau Bahagia

Rabu, 22 Disember 2010

Scaling Gigi


Assalamualaikum dan selamat pagi
lama tak update blog
al maklum la sura cuti lama
balik kampung
setelkan hal mak...

semalam sura bawa mak pergi dresing luka
pas itu terlintas pulak nk g check gigi
hari itu doktor ada cakap gigi saya nak berlubang..
jadi takut berlubang bertmbah besar 
saya pow pergi la klinik untuk check gigi

setelah doktor chek sambil doktor cakap SOUND 
semua sound..
aku tidak faham nak tanya tapi mulut dah kena buka mcmne ne


jadi saya pow diam kan diri je la
dalam hati mula berkata-kata
tak elok ker gigi aku
ha ha ha

selepas doktor check dia cakap 
gigi saya semua ok
tak ade berlubang pow..
jadi doktor pow kata kita buat scaling je la....

doktor pow berkata dekat aku
penah buat scaling x?
disebabkan aku tidak boleh bercakap mampu mengangguk 
kepala je
aduh..
aku sudah merasakan
sakit nya ya amat..
dia buka sakit tp megilu...

lepas itu pow doktor pow explain dekat aku
scaling nie ngilu kit taw adik..
he he he he
mcm biasa aku mampu mengangguk kan kepala...

 terangkat gak la kaki aku 
menahan ngilu...
tapi lepas wat scaling itu rasa gigi saya sangat la bersih..
jadi kawan-kawan pergi la buat scaling
atleast setahun sekali...
tak ada karis gigi da..
memandangkan gigi saya terlalu rapat 
mudah mendapat karis gigi...
macam itu la doktor cakap kat aku...

sampai sekarang ngilu terasa lagi..
ha ha ha
pape pow puas hati



p/s:gigi adalah harta yang diwarisi sampai mati..so jaga la gigi anda!! he he he


Jumaat, 17 Disember 2010

GADUH!!!


HAAAAA...topic hari ini gaduh??
penah anda bergaduh?
dulu aku kecil-kecil selalu bergaduh dengan adik aku...
pas itu sekolah bergaduh dengan rakan sekolah pulak..
mula la cakap....
aku tak nak kawan dengan ko...
pas itu siap ada lagu lagi...
tak kawan sudah...
nama ko dollah...
t***k ko sebelah...

lawak la pulak...

itu masa kecil...
tapi bila berkerja pulak...macam mane?
ada korang penah bergadoh dengan rakan sekerja?
aku?
alhamdullillah tak penah lagi....

pas itu masa bercinta?
aduh nie la aku selalu hadapi...
gaduh..gaduh..gaduh...
bila nak baik pow taw...
memanjang la gaduh je...
mcmne ek?
entah la... kekandang dah penat dah asyik gaduh je...
naik pening kepala...
boleh dikatekan tiap2 ari la gaduh...

PENAT!!
CAPIK!!
BOHSAN!!
MELUAT!!
MENYAMPAH!!
GERAK!!
best kan dpt pukul mcmne mse gaduh..puas!!

semua keluarkan masa gaduh?
tp penah x keluar perkataan ini

KITA PUTUS!!
aku?
ada kot tp aku jarang cakap putus..he he he

itu la bila kita tgh marah memang senang syaitan 
menghasut kita...
jadi bila kita jangan marah lebih baik kita cool kan diri kita dlu
pas itu baru cari jalan penyesaian..
ingat bila kita marah memang kita tak dapat nak berfikir secara waras
bagi lelaki
bila anda marah baik baik diam yea
dan jgn suka keluarkan perkataan aku ceraikan engkau
 ingat pepatah ada cakap
terlajak perahu boleh undur
tapi telajar kata padah la jawabnya...

buat pengajaran untuk diri sendiri...
bila marah jangan la berkata-kata
baik kita diam kan diri
atau sejukan diri anda...

p/s: malam tadi aku jadi marah sgt.... boleh jdi orang hijau di watnya..hehe
ok la hari nie aku balik kampung...
doakan saya balik dengan selamat yea..
Amin...








Khamis, 16 Disember 2010

Handset Rosak Lagi



Apa boleh buat
hanset dah rosak..
jalan terbaik 
1. beli baru
2. repair....
 
Baru je dpt bonus rm500
hanset dah rosak..
mmmm...
nk beli memang tak dapat la 
dengan harga rm500 itu
so aku nak tanya kedai dulu apa masalahnya
hanset sonny aku tu...
geram betul la...
time2 mcmne baru nak rosak..
sabar2 la dlu...
sekarang ini aku guna hanset buruk je..
tapi boleh la jugak sms n call..
tension gler!!!
dah lah nak guna banyak duit
time nie la dia wat hal...
GERAM NYA....
pape pow kena redha je la...

p/s: ada sapa2 nk jual henset x? boleh la aku beli

Rabu, 15 Disember 2010

CONTEST SI MANJAKU RIANG


Salam Hari Rabu...
pagi aku dah masuk contest...
contest si manja ku riang lagi...
ha ha ha...
memandangkan aku tidak ada ank lagi...
tp ank kucing ada la..he he he
nasib baek syarat contest ini kalo tak ada ank boleh letak ank buah..
contest ini di anjaurkan ibuaqimi
 memandangkan aku ramai anak...
tapi anak buah la...
so aku letak la gambar anak buah aku la...
hopefully membawa tuah la kat acik dia...he he he
jom la kita ramai2 meriah kan contest ibuaqimi 
dan sila penuhi syarat2 sebelum masuk yea..
alaaaa x susah pow syaratnya
mudah je....
jom kita tgk syarat2nya dlu jom....syarat2

ok jom tgk gambar yang di pertaruhkan....
-
-
-
-
-
-

gambar budak yang pakai kopiah ini
di ambil pada raya tahun lepas
ini anak kakak aku..
anak yang ke lima..
ha ha ha...
ramai betoi anak kakak aku nie...

NAMA: MOHD SHAHIR HAFIF BIN TAHIR
UMUR : SEBELAS BULAN
NAMA EMAK : KAMISAH RAHMAN...


Ini lah gambar mak dia..he he he...
ok kawan2 jom la CONTEST SI MANJAKU RIANG
suka sebab boleh tgk budak2 yang sangat comey...




Selasa, 14 Disember 2010

Sungguh Tersentuh dan Sedey...




  gambar di ambil di hmetro

sedihkan....
pada nak jadi dengan manusia sekarang..
Aduhyai...
budak yang baru lahir tidak berdosa dibuang merata-merata...
apakah dosa mereka...
sungguh mengayat hati sungguh..
minta-minta kawan2 sura di elakkan perkara macam ini yea...
selilih malaikat...
insya Allah...
moga-moga kita terpelihara dari perkara tersebut...

sekiranya nak baca berita sepenuhnya sila klik buang bayi
sama-sama la kita ambil iktibar...
InsyaAllah kita di jauhkan...
Amin...

Isnin, 13 Disember 2010

FEEL FREE TO FLY CONTEST : BARANGAN BODY SHOP UNTUK DIMENANGI

haaa lagi satu contest lagi...
ini contest sgt la menarik tertarik ko memang the BOOOM...
contest ini di anjurkan si falihinjasmy
adiah dia memang menarik....
menang terbaek dari ladang la...
he he he ...
sebelum tengok hadiah kita tgk syarat2 dia dlu 
yea.. sila klini di sini..syarat2nya

selepas dah teliti syarat2nya 
sekiranya memenuhi baru la tgk adiah nya... ok..



1 x 1st Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM100.00

1 x 2nd Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM 60.00

1 x 3rd Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM 40.00

haaaa menarik x?
mesti teruja kan?kan?
jgn teruja je..meh join meh...
nk tag sape ek....
syaratnya sudah ku penuhi... jadi gambar apa yang di pertaruhkan...
lihat...
sejauh mana saya nk terbang...
tinggi mana kita boleh terbang dan melompat....
terbang jangan tak terbayang yea...

TErBaNg LEpaS lUtuT JE....


opssss ter over la plak...
terlebih teruja nk letak gambar terbang...
jgn marah yea... falihinjasmy
xkisah kan letak gambar banyak?
terbang... terbang... terbang...
fly...fly...fly...
terasa kita bebas bebas dari segala masalah...
jadi kalo ade masalah jgn lupa terbang yea..
hahahaahahah

Contest-Bilangan-Paling-Ramai-Dlm-Satu


haaaaa contest lagi.....
jom2 kita meriah kan lagi contest tuan punya blog ini...
sapa kah dia sila klick disini yea kalo nk berkenalan dengan 
pemilik contest ini...fathaka
dan sila lihat syarat2nya ia...
 x susuh pow..senang je..
jgn lupa k... syarat

ummmssss.....
mcm best je kan...
gambar apa ek saya nk pertaruh kan...
xde la ramai tp 2 la paling ramai gmbar saya ada...he he he


pic ini di ambil masa aku konvo aku di utm skudai...
jadi kenapa saya pilih gmbar ini
kerana ramai ini penuh dengan orang termasuk la orang2 dibelakang...
semua orang ada orang..ha ha ha...
ok x?
hope boleh la menang..hahahahaah...
2. azie
    3. wanie 

opss lupa plak...
aku kena tag oleh lina land

ok la...
adios....selamat join ek kawan....


1st GA Bahagia aku di sini a.k.a Fieza 79~


Assalamualaikum dan selamat hari isnin..
pagi- pagi sura dah masuk GA 
sura di tag oleh akak miera
so...
jom ramai2 meriah kan GA ini...
GA ini di anjur kan oleh fieza79
jom laaa kita join 
bagi meriah lagi naaa.
sila klick di sini syarat penyataan...
senang je beb...
adiah pow lumayan...


cuba tgk bahagiakan pasangan ini
 dapat bercuti di Cameron Highland...
wah seronok ronoknya dapat bercuti..
sura harap kamu berdua sentiasa apy dan bahagia selalu
hingga ke akhir hayat yea..
x mau mau gadoh2 taw..

so kita lihat sapa yang kena...
kena tag je..
hahahahah..
jgn x join taw kwan2....

1. azie 
  2. wanie

ok adios....
jgn x masuk yea.... =)

Jumaat, 10 Disember 2010

Kenny Rogers


Assalamualaikum dan salam satu malaysia..
merujuk perkara di atas...
hahahaha ayat poyos...
tak ade laaa aku nk cerita kit pasal kenny roger
hari itu housmate aku belanja makan..
wah...syok gilas....
thank yea housemate...
lenkali belanja lagi yea..
he he he...
tak malu betul...
makan kenny rogers ini ibarat macam kucing..
makan ayam je tak rak nasi...
ha ha ha...
agak kenyang laaa....
menang kenyang pow...
jom la kita layan kit gambar..he he he...

kenny roger dah siap makan da..he he he
dah kenyang jadi senyum la...
 tempat kejadian di jj bukit raja..
sekali sekala nak makan boleh la kenny roger nie...
kalau selalu boleh kayap la jgak...he he he..
sekali mkn keny roger boleh makan kfc or mcd tiga empat kali..
ha ha ha...
tapi menang best la...
ok laa nanti saya sambung lagi yea...

Khamis, 9 Disember 2010

Senyum...

Assalammualaikum...
selamat hari khamis malam jumaat..
hahahahaahah..
hari sangat baek... =)

dua tiga hari ini saya sgt la bz la kit...
kit je laa x banyak pow..
saya kena siapkan semua kerja saya 
sebelum balik kampung...
takut-takut telajak cuti 
al maklum la mak tidah berapa sihat...

minggu nie balik kampung lagi..
tapi naik bus je..
minggu lagi satu baru naik kereta 
nak cuti panjang sedikit....
tak ade panjang sangat pow...

Ari ini saya terasa sgt la bohsan 
walaupon saya sudah siapkan keje harian...
so tidak ade kerja 
apa lagi update la blog....
tp ari nie tak ade gambar la...

esok...
hari jumaat dah..
ramai orang tag untuk join GA nie...
insya allah esok saya buat yea...
lagi pow tarikh lupus lame lagi kan?
he he he...

macamane pow saya nak letak gambar jugak laa...
baru la best nak baca...

ini la istana beta
haaaa jumaat malam saya smpai di sini yea...
windunya nk balik...
windu dgn mak..
windu sgt...
jom balik kampung...
tgk mak abah sementara diorang masih sihat 
dan ada di dunia ini...


Rabu, 8 Disember 2010

Risaunya.....


Assalamualaikum...
pagi-pagi aku dapat panggilan dari istana beta..
panggilan dari umah...
jantung dah dup dap dup dap..
kakak aku call cakap tentang keadaan mak aku..
keadaan ini menyebabkan aku tidak senang hati...
Ya Allah...
berikan hamba mu ini kekuatan...
Minggu ini aku tidak balik kampung
baru minggu ini tidak balik dah dapat tahu jadi macam ini..
risaunya...
kakak aku pujuk pergi hospital dia tak nak...
tidak tahu nak buat macam ne ini..
aku dengan akak aku berserah je dan tawakal
cuba cara lain 
sebelum kena jumpa doktor 14 ini..
nak tunggu check up lama lagi
jadi berbincang terpaksa bawa buat cara lain...

Ya Allah berikan kami petunjuk 
bagi merawat mak kami  Ya Allah..
Ini la kami mampu Ya Allah selain berusaha...
dan bertawakal...
berikan kekuatan kepada Mak kami untuk 
meharungi dugaan mu Ya Allah
semoga dia tabah meharungi nya..
Amin...

Jumaat, 3 Disember 2010

test blog from email

my hand..

testing testing....
cubaan...cubaan melalui email....

pas itu nak masukakn gambar... try yea...

Dont Break My Heart


Selamat Pagi semua...
salam 1 Malaysia...
pagi- pagi aku dah tak ada mood da..
even pagi2 tadi aku ok je..
terus tak ade mood tgk FB si dia...
betul2 buat aku hilang mood dan kecerian 
di pagi2 jumaat ini...

Ada kah aku dont break my heart?
ha ha ha ...
entah la..
aku pow tidak faham
cuma aku tidak suka..
rasanya aku dah cakap banyak kali..
tapi tiada tindakan...
adakah dia sengaja?
adakah dia suka?
adakah dia memang suka?

sampai aku malas nak cakap dah...
suka hati hang la...
buat la apa anda suka...
saya pon akan buat apa saya suka...
haaaa baru adil kan?
pape2 pow orang kata biar adil..
anda boleh buat saya pow boleh buat...
dah cakap, dah tegur tapi tiada action...
soooooooo
kita guna cara lain...
senang je kan?

ha ha ha ha ...
apa2 pow mood aku ok je..
still boleh tersenyum dan makan dengan selera nya...
kenyang....ergh.... alhamdullilah....
da...

Khamis, 2 Disember 2010

Rapunzel

Assalamualaikum...
apa macam hari ini sihat ke tidak?
sura harap semua sihat belaka...
insya allah Amin...

Ini sura nk cerita sedikit...
malam tadi sura tengok wayang...
cerita Rapunzel..


tiket rapunzel di MBO Klang
 ha ha ha...
layan karton..
best jugak cerita ini...
terhibur la jugak...
gelak sakan di watnya....
aku pergi dengan azie

Rapunzel ini kisah seorang puteri di culik oleh wanita tua..
disebabkan rapunzel mempunyai kuasa
iaitu rambutnya akan bercahaya biler dia menyanyi..
malah byk lagi kuasa rambutnya..
wah best jugak kan...
ley jimat elektrik...
ha ha ha ha...

haaa best la cerita ini...
kalau nak tahu cerita ini lebih lanjut...
sila tgk wayang yea..
ha ha ha ha ...

Cuti sekolah ini...
ramai la mak bapak bawa anak2 mereka tgk wayang..
so saya cadangkan bawa la tgk cerita ini...
so ade sapa2 nk teman kan saya tgk cerita harry potter..
jom....

Rabu, 1 Disember 2010

Contest Manisnya Senyuman....

Haaaa.... mencuba nasib lagi la... 
mana tahu menang kan?kan?
Aku kena tag oleh wani...so mcm menarik la pulak...
so aku pon nk join jugak..he he he....kau orang bila lagi?
.
contest manisnya senyuman
ini antara syarat-syarat nya...mudah je.....x susuh pow... jom.... masuk jom...
  1. Buat entry bertajuk Contest Manisnya Senyuman
  2.  Letak BANNER contest di dalam entry dan link kan ke blog ini.
  3. Letak satu gambar yang penuh dengan senyuman.[gambar beramai-ramai. min 3 orang]
  4. Bina satu ayat kreatif tentang gambar berkenaan.
  5. Tag 2 blog yang lain.
  6. Tinggalkan link entry anda di ruangan komen.
[tak perlu follow dan letak banner di sidebar]
 Tarikh tutup : 1 Januari 2011
[penganjur boleh mengubah tarikh tutup tanpa notis awal.. tak boleh blah ayat aku ni LOL]

So sudah baca syaratnya......simple je kan?kan?kan?
jadi ini la gambar yang saya pertaruhkan...jom. tgk....

 *
*
*
*
*
*
jadi meh aku cerita sedikit pasal gambar ini dan kenapa jadi macam ini...
cerita dia berbunyi macam ini....
kita orang pergi iduksi selama 3 minggu... cuba la bayangkan selama 3 minggu la kita orang duduk kat kampung gajah...pergh pagi petang ada progam...penat betoi kepala otak ini..semua benda nk dimasukan...
yea laaa nk ambil exam kata kan..dgn assigment lagi...agak tertekan la kita orang...
nk jadikan cerita..kitorang dapat 1 hari bercuti... jadi...................................
untuk mengilangkan derita dan tension ini la aktiviti kiteorang ke pantai teluk batik yang berhampiran di sana...
agak gila la kteorang dapat bebas... hilang segala tekanan yang kiteorang hadapi... salah satu aktiviti di tepi pantai kita orang laku kan... ikutkan rasa mcm nk letak byk2 je gmbar kita orang... semua nya senyum kegembiraan..... itu la cerita nya...
ok x gambar nie? agak2 boleh menang x?ha ha ha

jadi aku nk tag kawan2 aku untuk  join contest ini...

Slogan untuk Contest Manisnya Senyuman....

memulakan hari dengan senyuman KERANA bukan sahaja berupayamenceriakan hidup anda tetapi memberi banyak kebaikan kepada kesihatan. Apabila kita tersenyum, badan turut 'tersenyum' dan menganggap kita gembira dan dapat menghilangkan segala kedukaan dan kesedihan....

Pujangga menyebut :" SENYUM ITU KELOPAK. KETAWA ITU BUNGA YANG SEMPURNA KEMBANGNYA". 

 Siap sudah...
kepada yang kena tag jgn x msuk yea..
sowi la yea pinjam gambar..he he he...
p/s:jgn lupa masuk ok..klik sne.=)

Akhirnya abis sudah cete Asmara

gambar ini di ambil tv3.com

Aku suka cerita ini...
bestkan kalau dapat lelaki yang baik macam asmara
aku pon terpikir ada ke lelaki yang macam ini zaman sekarang?
aduhyai...beruntung la sapa dapat kan?
berangan je la aku nie...

Tapi sedikit tidak puas hati ending dia..he he he
macam aku pulak derector cerita ini pulak..
minta maaf yea en derector...
rasa ending mcm tidak logik langsung..
tp dah ok da asmara kahwin dengan melati...
tp nape plak zalia hidup lagi...
ish2.....
adakah cerita ini akan bersambung?
mesti nak buat cerita berseri kan?
kan?kan?
dah agak da..ha ha ha...

Inikah padah nya kalau sudah mengikuti cerita drama....
tidak boleh terlepas 1 episod...
he he he...
pape2 pow watak asmara memang menjadi la..
lelaki yang baek...
zalia pulak memang sakit hati tgk dia jadi 
isteri yang derhaka kat suami dia...
adakah sebab itu dia dapat balasan mcm 2?
mmm so kepada para2 isteri jgn menderhaka kepada suami anda yea..
dia bayar chash taw.... ingat itu...
dan kepada melati...
kawan yang baik..
seorang kekasih yang baik..
sentiasa memberikan pertolongan kpd sahabat or kekasih dlm kesusuhan
even dia tahu asmara sayangkan zalia...
berkat kesabaran dan komitmen
akhirnya dia dapat jugak cinta kepada orang yang di kasihi...
cinta tidak semesti kita memiliki...
berkorban untuk orang kita sayangi...
akhirnya kebahagian miliki kita jugak..

Best cerita ini...
banyak moral dia nk sampai kan melalui cerita ini
so kepada yang tgk cerita ini..
sama- sama la kita renung2 kan...
Selamat beramal..
he he he...
ok laaa...
dah tak ada idea dah nk tulis...
da.....


Isnin, 29 November 2010

Terdiam.....

Terdiam.. hanya bisa diam
Dingin menyerang
Disekujur tubuhku
Layangkan mata.. menembus cahaya
Putih kilaunya
Meneduhkan Lamunan
Masih jelas terlihat
Pesona Ayumu
Masih jelas terasa
Getar dawai jiwamu
Ahaaa..

Inikah surga cinta yang banyak orang pertanyakan
Atau hanya.. mimpi.. yang tiada pernah berakhir jua

Perlahan bawa semua tanya
Satu bersama
Langkahdi taman ini
Terangkai bunga tanda
Cinta murni adanya
Tapi kekasihpun tiada
Muncul hapus rinduku
Ahaaaa..

Inikah surga cinta yang banyak orang pertanyakan
Atau hanya.. mimpi.. yang tiada pernah berakhir jua
Dimana aku sedang berada mengapa sendiri
Lari telanjang tanpa seorangpun yang akan memperduli

Inikah surga cinta yang banyak orang pertanyakan
Atau hanya.. mimpi.. yang tiada pernah berakhir jua
Terbanglah cinta sampaikan sayangku hanya bagi dia
Kan kurasa sepi.. meratapi.. malang tanpa dirinya

Selasa, 16 November 2010

Dapat Anak.....


Wow.....
tajuk gempak giler beb...
Al- kisah nya....
ari2 2 aku balik terkejut Chinta dah beranak
4 ekor dapat anak..
ha ha ha..
aku pow omang kat kak aku...
dpt anak buah sebanyak 4 ekor lagi..
tomey2 plak 2...
geram betoi...
so terpikir plak...
pe ek nk bagi nama
3 bini 1 jantan..
so jantan nk letak ASMARA la..
ha ha ha...
se ekor betina nk letak KASIH..
2 ekor x taw lagi...
ha ha ha ha...
gempaq gler nama anak kucing aku nie...

jom kita layan gambar...
nti x seronok plak...

ini la ibu dia Chinta 4 ekor anak





sebijik mcm mak dia..ha ha ha
nie msti mcm bpak dia kan?
tgh nenyak tido
malu2 la plak nk bik gmbar..
manjanya dia..
tomey kan?

geram..rse nk picit je idung...

kucing nie tgk tido kena kcau..he he he..
anak2 ulat yang tomey...
pagi2 bagun tido aku terus la menghadap ank ulat 2..
tomey n terhibur ati aku tgk telatan
sungguh terharu aku tgk
kucing pow tahu sayang kan anak..

terpikir aku sejak...
macamne manusia dicipta sebaek2 kejadian..
boley dan tergamak buang darah daging sendiri..
ha ha ha...
lari topic la plak....

Isnin, 15 November 2010

Balik kampung tanam sayur...


jom tgk kebun abah aku...
di sebabkan abah aku sudah tua..
so nie la aktiviti dia buat kat bawah...
nk tgk apa dia wat x?
haaaaa 2 la kowg...
aku pow baru tahu...
ha ha ha

sebelum nie aku taw je
tp x penah jenguk..
setelah aku g jenguk kagum plak aku..
ha ha ha ha...


haaa cantik x?
kemas x kebun sayur abah aku?
locatian di belakang umah..
padahal tiap2 ari makan sayur abah aku tanam
tp xpenah g...
nie aku g pow sebab abah aku xde pagi 2
nk masak da tok mak aku...
so aku la g petik sayur 2..
besh makan sayur fresh...
manis je taw... sedap...

aku agak takut kit nk msuk kaki aku dalam air 2..
nk taw kenapa?
byk gler wei lintah...
takut aku...
so mcmne aku jalan..
bis la syur bpak aku aku pijak..
ha ha ha ha ...
pandai2 la cover...


dah siap petik da...
cuba kowg tgk....
fresh x sayur nie?
pe lagi...
da boleh msk da...
ni syur tok mak aku...
untuk kita owg jgak la...
ha ha ha...
itu je la kisah kebun sayur abah aku....