Rabu, 4 November 2009

NomBor 4


salam...ari nie ak nk cete kit sal nom 4 dalam idup seseorang memandang kan ari nie 4 ari bln... kalo ikut kepercayaan owg cina die kate nom 4 nie mati...mmg pow...tarikh 4 nie mati...event tarikh 2 memberi seribu makne dan bererti..
pada malam tarikh 4 hari bulan segala kepercayaan mati untuknya...hilang smua nya..
kecewaan menhimpit perasaan... hanya air mata yg menemani nya...
perasaanya celaru..segala kesetian nya... kepercayaan nya bagi nya smua sia- sia belaka
Rasa diperbodohkan.... dipermaenkan... KECEWA... rase lengkap la hidup nya merasa nikmat percintaan..
Pada ketika itu wujud 1 perasaan dendam... rase nk memaenkan perasaan insan yang bernama Lelaki...
Benci.... terlalu benci sangat... segala kata-katan bagi nya semua tipu dan omong2 semata-mata... tak taw la napa hati nya bergitu keras sekali... orang nya dia sayang sepenuh hati...mula berpaling tadah... pada hari tersebut.. die nya nk wish tok apy anivasary relationship...tersedar tadi tidor n teringat die terus wish
"Apy Anivasary Sayang... Hope relation kte jalinkan hampir 5 tahun akan berakhir dgn kebahagian"
Dengan perasaan tulus die mengucapnya.... tapi malangnya.......... sahutan nya disambut dengan panggilan seorang perempuan.... "TUP" "TUP" jantung berdenyup kencang.... mula- mula rilex lagi...
tp sengkaan itu adalah benar bila terdengar suara nya... jam sudah menunjukan pukul 230 pagi...
hanya tuhan saja yang tahu perasaan nya ketika itu... Hancurnya ati.... macam kaca jatuh berderai di atas lantai...  Itu la peristiwa yang menghantuan.... sukar untuk melupakan luka dan parut di hati...
Even mereka sudah berbaik tetapi wujud 1 tembok pemisah antara dia... dia mula merasa tidak secure in relation... skunk tidak tahu nak buat apa...
confuse...
moral the story...apa boleh buat berserah... bercinta tidak semesti memiliki...kita manusia hanya mampu merancang tp Dia yg menentukan nya... bila kita menerima nya so kte bersedia la untuk kehilangan die suatu ari nanti... supaya kita tidak merasa terlalu kecewa... Biarla masa yang menentukan nya... bila sampai jodoh dan seru dia akan datang dengan sendiri dekat kita... Insya allah....
Amin

Isnin, 2 November 2009

Ais Oh Ais

Aktivi aku hujung mggu nie la...maen peluncur ais kat sunway peramid 31/10/2009... kalo kowg nk g jgn la g ari sabtu n ahad..mhal kit la..pas 2 ramai owg plak 2....lagi 1 jgn pe bwa glove n stoking..nti kena cas mhal gler..tp glove die murah la rm8.00 kalo nk g beli kat luar rm10... so ley save rm2..hahahah......tok price ari weekend rm18..so kowg ley maen smpai lebam la kowg nk maen... kalo yg expert maen 2 smpai sok pow dowg x kisah...tp kira mcm ak kaki bangku nie sat je ak dah ajak kuar..hahaha....nie kasut die...pegh...sakit gler...pas 2 berat plak 2....ptut la kena pkai stoking yg pnjang....
untuk yg 1st time msuk 2 kena la ukur kaki kowg dlu tok tgk saiz kasut...kira mcmne la...tgk ak tgk khusyuk pkai ksut. pasti kan ksut 2 seswai n selesa kaki anda..kalo x sure sakit gler..


mmm...mula 2 excited la nk maen..."ala senang je maen 2...mcm 2 pow ley jatuh" Dalam ati ku Bekata dan berdetik punya la bongkak 2... aku pow pkai la pe yg ptut...pasti kan smua dpkai dgn btoi...nk angkat kaki pow ak xlrat...mmg kasut murah btoi diowg bgi...pergh...actuallyg nie 1st timw ak nak mencuba..x penah maen nie...tp dlm ati kte ala senang je....punya la excited 2.... dgn confident nya ak pow melangkah pergi... mula 2 ak ok lagi...kira ley la berdiri dgn stabil nya...pas 2 bru je mengorak langkah.......tibe- tibe...... "Bum"  mcm nangka busuk r........... pergh.... sakit gler punggung aku dwatnya.... bsah suar ak dwatnya..... bil ko nk sgt maen....disebabkan dah byar mhal even bkn ak yg byr...maen belasah je... tp bntuan pemegang tepi dinding...kalo lepas sure la jtuh... sakit nya bdn2 ak dwatnya smpai skunk x elok2 lagi.....rse taubat nasuha ak xnk maen lagi...=)


mmmm...kira mcmne la dah berada di tgh2 ais kacang...hehehe...xde la cejuk sgt....tgk la muka ak "muka cuak" action je 2....cool la konon...5 x jtuh... kaki ak lebam dwatnya....yg laen 2 x pyah la ckp..kalo nk rse g la cuba maen... jgn nangis tgh2 nti... 5x kali wooooo jtuh.....  tp kenkadang jeles gak ak tgk bdk2 kecil pow reti meluncur laju... kalo plak mcm kura2 bru nk pndai berjln...hahahaha kecian btoi....tp atleast ak dah mencuba.... kowg bler lagi...haaaaaaa jgn jeles....hahahahahahahahahahah
Pe ek nk ckp lagi...jom la beb g la cuba maen...event byk jtuh tp dpt rse gak mcmne maen benda nie...tgk mmg la snang tp dah dok atas ais haa bru la taw beb mcmne rsenya...mb ak terlalu tnggi kot susah nk imbang kot...bak kte bf ak la...hahahaha....siot btoi...segon gak den asyik jtuh je memandang kan rmai yg tgk dari atas,tepi setiap pelusuk lubang la....

haaaa die la yg ajak ak bermaen luncur ais..hehehe..nie ak nk balik da..tp sempat lagi nk berposing... balik je kte owg g mkn...kaki mmg la sakit tp lom penat lagi...kteowg g tgk wyg tgk cete jenifer body...mmmm ak ingat cete lawak tbe2.................... nk taw cete pe g la tgk sndiri... n pengajaran cete 2 "Best Freinds Forver" BFF.. susah skunk nie nk dpt kwan yg baek... so nti kowg tgk cete 2 taw la pe erti BFF untuk kowg dan kwan Kowg.... Selamat Mecuba.... Selamat Menonton... Have The Nice Day!!!!   Sura Cute...=)