Jumaat, 13 November 2015

#Day 2 exhausted day...but then am hepi


# 2nd day trip 



bangun pagi gosok gigi... hahaha.. so let's go to Phi Phi islands... 

sebelum itu kita isi perut bagi kenyang... after 10 am kami di jemput untuk ke masuk pulau dan masuk ke pantai Ao nang... 



hampir setengah jam kami tunggu... jadi kita bergambar dulu... hahaha.. memang heaven la dengan gambar.. gila puas ati dpt beli yicam last minit.. big thank u kpd kak saba sebab usaha cari dengan harga yang amat puas ati... memang kami bergambar sakan giloooooooooooooo2... hahahaahhah.. jom layan pic before kami masuk pulau... 






lom msuk pulau da gelap mcmne nie.. 


ok let's go baby... gila naek speed boat dok depan kan.. memang menikmati n enjoy.. subhanallah cantik sungguh ciptaannya.. speechless gler wei... cantik sesgt... kami beli pakej ke phi phi island dan 7 pulau dengan harga 900baht.. gilo memang berbaloi ssgt... enjoy the trip..  jadi kami terjumpa 4 owg kakak or makcik dari UM.. gler dah jadi geng..  jom layan pic je la


let's go to pulau... terbaek!!!
derang memang sporting gler!!


1st pulau kami pergi ialah Bamboo Island....kat situ rasa tidak puas ati sebab kena byar 400baht ( National Park ).. padahal x de pape2 pow.. gelap sgguh.. lari bajet ku!! hahahahah .. jom layan di national park..


yeah 1st pulau da sun burn
Add caption



1st pulau da mandi.. mane tak gelap..hehehehe
hahaha bergambar sampai muntah
amboi kak saba kita... kemain lagi tggi dia lompat 
heheeheh.. gmbar je la... latar belakang abaikan ye....heeheh
setelah 40 minit di beri masa, kami teruskan perjalanan menjelajah ke pulau2... alamak ade pulau yang tak ingat la.. ade yang pulau kami tgk tas boat aja... 

cantik kan view dia..
lihat air dia memang jernih sgguh la
layan kan aja.. 
ok lepas tu kami ke next pulau maya beach.. cantik tapi tengah panas gler.. gler la wei panas.. mcm ne la mat saleh bole berjemur tgh2 panas lit lit tu.. aduhyai.. cantik jujak pantai ni...memang jernih.. 

see cantik kan view dia..
cantik kan... mmg teruja sgguh..




ok selepas itu, saat yang di nanti2 kan.. hahahaha.. snorkling.. yahooooooo... ade 2 tempat tourist guide bawa kami.. memang terbaek la... cantik gler wei... memang teruja sesangat... tapi package yang kami beli diberi lunch.. so kte layan sat pic lunch dlu b4 snorkeling... tempat mkn mmg selasa dan lauk dia pow byk.. yeahhh sgt berbaloi dan puas ati.. after snorkeling dalam pukul 5 ptg kami di bawa balik dan di ntaq ke hotel..





tgh rakus sbb kelaparan..
huh jaoh plak kan..
tempat makan 

hahahaha... bergaya tak kami
nampak tak jernih kan air dia.. 


muka kepenatan... 
exhausted... rest sebentar..

pukul 8pm bermula aktiviti JJCM kami. Saat mencari dan mengenyangkan perut... memang da kelaparan tahap harimau belakang la.. mmm makanan halal xde masalah di sini.. cuma mahal dan murah je.. kami makan gerai2 tepi jalan je.. di sebabkan bajet sgt terhad.. heheehhhehe.. mkn pow share 2 owg... mmg percutian bajet la..

mcm biasa kami akan bjmp di dpan hotel kami..so let's a move
jalan2 cari mkn..2nd day nite kami jln pnya la jaoh wei.. 
pancakes banana with nutella.. 
mmm x sdap tp kat cucumber restaurant mmg terbaek.. 
so dah kenyang apa lagi kami pergi mengurut.. hahahaha.. 1 bdn lagi.. ambil ko bis dia kepak2 kaki2 ku..adeh... sakit tp best sbb penatkn.. xmakan xpe asal dpt urut tiap2 malam.. kami ambil package urut 1 bdn untuk 1 jam dgn harga 200baht.. lepas tu memang lena tidur smp pagi.. hahhaha..


to be continued for day 3....








Khamis, 12 November 2015

My 1st Holiday...Out Of Malaysia

# Day 1

Ok guys...just a little story for my 1st trip to krabi. My 1st journey to the west...my train at 9.30am but unfortunately our train delayed for 2 hours from Arau to Hatyai. When the train arrived at the station a large field test again in our journey delayed by 1 hour. Here we meet a man he also happens to be to the same destination. I salute this guy because travel alone. So ... introductory session begun ...




We stopped for lunch at the food court of the land for $ 17 ... at 2pm we arrived at hatyai ... if Malaysia at 1pm. we start looking for travel agencies for onward travel. for the 1st time ... I remember 500baht from hatyai to Krabi relatively inexpensive la ... apparently the van to get there can be 350baht ... first experience. Van Hatyai move at 4pm and we arrived in Krabi at 9pm ... a rather tiring journey. Me nand my friend check in at Nong Eed Resort for 550baht per nite...quite cheaper compared to Malaysia rate.


Hatyai Railway Station





After check in and having our shower...suddenly our stomach feeling hunger... our last meal at 12pm on a Padang Besar. So here we go....JJCM




After having our dinner then we started start our journey down the bazaar around Ao Nang. For tonight ... we just walk and window shopping only. The body was already exhausted, so back to the hotel and sleep. Tomorrow we travel to the islands...

Good Night All ... See you tomorrow for the next story ....























Rabu, 26 Ogos 2015

SUKUM Kali ke 40 bagi tahun 2015 UiTM - GOLD Medal


Assalamualaikum... 
hai2... morning semua.. 
mmm lama nya tak update blog... 
jap ek nak sapu habuk dulu.. hahahahah 

ok2.. syusye nak cete kit pasal sukum 2015 
Alhamdullilah kami telah mencatat sejarah 
di mana mengondol  emas bagi kategori 
Women (Single,Triple,Forus ) triple men
dan menjadi JOHAN keseluruhan bagi 
kategori Wanita bagi Sukum 2015. 

Opening Sukum 2015

Opening Sukum 2015

Al maklum la trainning hanya satu minggu je... 
kami guna sebaek2 nya dengan CTR yang diberikan.. 

terima kasih kepada Kak Haslah selaku jurulatih untuk pasukan UiTM
you're the best coach ever in the WORLD once your shoulting 
"HELLO" 
haaaa cerah semua bijik mata.. bukan UiTM sahaja 
malah semua team terus bagun... hahahaha
stadium yang gamat bole jadi sunyi la.. 
hebat tak my our COACH??

kak Haslah.. (Coach UiTM)


Meh2 cerita sedekit sepanjang tournoment bagi team ku.. (TRIPLEs)
untuk group kami tiada masalah... eheheheh (belagak x??)
1st game UiTM vs USM 11-4
2nd game UiTM vs UTeM 22-2
kami kenduri mata..

ku tgh delivery bowl.. hehehe.. (gaya je lebih)

alhamdullilah menjadi Johan kumpulan F 
kami layak ke suku akhir dengan USIM (25-2)
dengan kemenangan kami trus ke semi final bertemu dengan UM
haa bahang mula terasa.. perghh memang tradis sgguh masa semi final
kami menang dengan 1 shot (8-7) .. 
memang gila la kn.. last end bagi 4 point.. aduhyai.. 
tak tahu la apa nak jadi pada last end tu.. tp nak kata memang rezeki kami dan 
memang kami layak ke final.. 
alhamdullilah syukur nikmat mu ya allah
kami sekali lagi merasa main untuk final 
kemuncak segalanya..

tunggu nak beraksi..


pada sukum 2014 kami hanya merai perak sahaja
dengan azam dan tekad yg baru kami target nak dapt GOLD 
medal for UiTM. 

Dari 6 team untuk final 4 team dari UiTM mara 
ke final.. di mana SIngle Women vs USIM
TRipleWomen vs UniMap
Fours Women vs UMT 
Triple Men vs UniMap..

kami berjumpa dengan UniMap
di mana pada tahun lepas kami kalah dengan UniMap
pada pusingan group.. orang yang sama.. 
mmm memang terasa stress, takut, cuak. 
semua lah.. 

syusye cete sedikit masa final.. 
mmm agak cemas di mana syusye ketinggalan 3-5
dengan semangat berpasukan Alhamdullilah 
sedikit demi sedikit kami terus mara ke hadapan
lastly kami menang dengan 11-7.. 
yeahhhhh dapat balas dendam... 

yeahhhhhhhhhhh.. gold medal for this Year..
Akhirnya... 
COngrat for SingleWomen
Congrat for me Triple Women
COngrat for Forus Women 
COngrat for Triples Men 
and
Congrat for Single Men (Bronze Medal)

BTW thank you for my team (kak Sue-Lead, Azie-Vskip)
thank sgt2 dengan kepercayaan dan komitmen
kamu spanjang tournoment..
thank again beri kepercayaan kat syusye menjadi Skip.. 
mmm byk lagi yg syusye perlu baiki...Al maklum lah
buat kamu cemas masa semi final.. hahahah (Skip mu menangis..hahha)
 you're the best..
kalau ada salah silap termarah ke... terkasar bahasa
syusye minta maaf yea... 
thank berikan kemenangan pada tahun nie.. 2015..


Insya Allah tahun depan kita jumpa lagi... 
memang tak salah dan tidak silap syusye memilih kamu 
untuk team triple.. thank u kpd kak haslah 
memberi kepercayaan kpd syusye.. 

thank you kpd kwn memberi support 
sepanjang tournoment dan doa.


Single Women- KAk Haslan




Women FOurs ( Kak Yan,Kak Saba, Kak Tinie, Kak Elly)

Women Triple (Suhana,Nurul Azida.Asura)

Men Triple (Azril,Khucai,Hawari)

beraksi dengan medal..

Johan (Women Triple) dan Johan Keseluruhan 


Ok done Sukum 2015.
ok bye nak sambung kerja.. heheehhe 
























Selasa, 31 Mac 2015

My 1st trainning

hai my budies... how are you today!
haa lega rasa nya selepas setel kik...
tak ada lah setel semua cuma sekarang nak buat skrip.. 
hahahaha... 

 so syusye nak cerita pasal my 1st training at bayu emas klang... 
after sukum last year... so 
baru sabtu lepas turun training balik... 
giloooo namanya... 

memang susah la nk dapat rentak nya... 
mmmm aduhyai bole tak nya nak maen nie.. 
beg pow buka !!! 
stokin pow still dalam beg bowls.. 
teruk kn!!! 


gila lepas training kaki sakit gleer!!
nak jalan pow susah... 
terpaksa la ambil penadol.. hahahaah 

jom layan kit masa syusye trainning... 
jumpa balik geng2 lama... 



before training kita makan dulu...
perkara wajib.. makan sama2 dengan geng lawn bowls..
thank u en rahim nasi lemak best
 tapi pedas!!!



haaa windu nak golek bowls.. heheheh

akhirnya.. dapat jugak la turun trainning..
curi masa kit...
lepas habis trainning je trus balik melaka...



mmmm balik melaka jalan jem gilaaa.. gilaa..gilaaa...
pukul 11 bergerak... sampai rumah hampir kul 330ptg..
gila x?
padahal shah alam ke mlk juz 2 hours only.. hahaha

see jem gila kan kan!!
ni lom exit ke nilai lg taw...


before sampai rumah kami singgah family store

kak saba pow join syusye balik kampung..
jadi dia nak masak kat rumah..
yeah!!!!

i like mee sup ala2 chines style...

memang best giloooooooo
kenyang la.. 2x tambah..


thank you !!!!